Witam, mam takie pytanie..... Jaka może być przyczyna śladów na ścianie w miejscu kabli elektrycznych? Zacznę od początku. Mieszkam w nowym domu od ponad pół roku. Po jakimś czasie od zamieszkania pojawiły się na ścianach paski (kreski) w miejscach, gdzie pod tynkiem są kable elektrycznie. Ale, nie wszędzie! Są pomieszczenie, gdzie to się pojawia i znika, a sa miejsca jak przedpokój czy wiatrołap, gdzie baaardzo dokładnie widać ile kabli jest położonych. Zasugerowano mi, że to zbyt płytko położony kabel, tworzy się pole elektrostatyczne i elektryzuje kurz. Elektryk się burzy, że to nie jego wina, że ewentualnie za cienki tynk i spycha winę dalej... a ja mam wstrętne pasy na ścianach. Podpowiedzcie mi coś proszę.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.