Dodaj do ulubionych

Użytkowanie grilla gazowego

03.08.18, 08:22
Witam serdecznie,
Od niedawna jestem posiadaczem grilla gazowego i w związku z tym nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii. Na początek zakupiłem niewielki grill LEHMANN DALLAS. Nie wiem czy to dobry zakup, pewno okaże się w trakcie. Póki co zmagam się z intensywnymi płomieniami podczas grillowania. Wprawdzie grill posiada aromatyzery, jednak wydaje mi się, że niewiele pomagają i trudno chwilami jest zapanować nad płomieniami. Może po prostu tak ma być. Oczywiście po każdym grillowaniu czyszczę ruszt i płytę pod palnikami, jednak niewiele to zmienia.
Grill nie posiada pojemnika na tłuszcz, chyba że tę funkcję spełnia płyta pod palnikami.
Dlatego mam pytania do stałych użytkowników grilli gazowych. Czy występują u was problemy z nadmiernymi płomieniami, czy też macie problem z kapiącymi sokami i tłuszczami, w końcu czy stosujecie tacki, brytfany itd aby zapobiec pobrudzeniu, a które pewnie redukuje problem z płomieniami. Słyszałem również, że niektórzy na płytkę pod palnikami kładą papier do smażenia, względnie folię aluminiową.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Edytor zaawansowany
  • wiiolettak 08.08.18, 12:21
    Grill powinien mieć pojemnik na tłuszcz.

    --
    Razem możemy osiągnąć więcej: adeszkolenia.com/techniki-sprzedazy/
  • ramired 10.08.18, 11:19
    W moim pojemnika nie ma, natomiast jest wysuwana tacka pod palnikami, która pewnie ma spełniać tę funkcję.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka