TWÓJ 1% PODATKU TO POMOC WYJĄTKOWA I BARDZO CENNA…
Mam ogromną prośbę o przekazanie 1% podatku na leczenie Interferonem mojego męża chorego na STWARDNIENIE ROZSIANE. Przekracza ono nasze możliwości finansowe, a NFZ nie refunduje leczenia. Miesięczna kuracja tym lekiem to koszt 3000 zł. Jest to dla naszej rodziny olbrzymia kwota, bez Państwa pomocy wręcz nieosiągalna.
Aby przekazać 1% podatku za 2011 rok na leczenie Adama, wystarczy w zeznaniu podatkowym podać:
Numer KRS – 000 008 33 56 Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego,
w rubryce „informacje uzupełniające – cel szczegółowy 1%” proszę wpisz koniecznie
„Mam szansę: ADAM STASIUK”.
Rubryka znajduje się bezpośrednio pod wnioskiem o przekazanie 1% podatku (cel szczegółowy 1% : PIT 28 – poz. 127; PIT 36 – poz. 303; PIT 36L – poz. 106; PIT 37 – poz. 124; PIT 38 – poz. 59; PIT 39 – poz. 52).
Stwardnienie rozsiane to choroba przewlekła i nieuleczalna. Obecnie nie istnieje lek przeciw SM. Lepsze zrozumienie przyczyn choroby i wprowadzanie coraz doskonalszych leków, pozwala jedynie opóźnić postęp choroby. Leczenie jest niestety bardzo kosztowne.
Podaruj 1% podatku Adamowi, przekazując swój podatek nic nie tracisz, a Adamowi Twój mały procent to wielka pomoc…
Dzięki Państwa pomocy z 1% podatku za 2010r. udało się pokryć 42% rocznego wydatku na lek.
Będę bardzo wdzięczna za przekazanie mojej prośby rodzinie i znajomym. Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję.
Agnieszka Stasiuk.
Pomóc mężowi można także przekazując darowiznę na rzecz Adama. Osoby fizyczne mogą odliczyć sobie darowiznę w wysokości 6% dochodu w deklaracji rocznej za rok, w którym nastąpiło przekazanie darowizny.
Natomiast podmioty prawne (spółka akcyjna lub spółka z o.o.) mogą odliczyć sobie darowiznę w wysokości 10 % dochodu w deklaracji rocznej za rok, w którym dokonały przekazania darowizny.
Wpłaty na Subkonto w ramach Programu Leczenia i Rehabilitacji proszę dokonywać na rachunek numer:
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.