Dodaj do ulubionych

insulinooporność a dieta

28.10.09, 17:41
Witam! Proszę o poradę, jak mam schudnąć. W ciągu ostatnich dwóch lat
przytyłam około 30 kg i dalej tyję. Stosowałam już chyba wszystkie możliwe
diety - nie działają na mnie (chudnę w kilka dni 3 kg, a później już ani grama
więcej). Po mieście poruszam się rowerem, do niedawna regularnie grywałam w
tenisa, ale zrezygnowałam, bo w którym momencie nie dawałam już rady. Choruję
na niedoczynność tarczycy (przyjmuję tyroksynę), lekarz podejrzewa też zespół
Cushinga, niebawem idę do szpitala w celu dalszych badań. Proszę o wskazówki,
bo odechciewa mi się żyć. Oto wyniki moich ostatnich badań:

TSH 1,64 (norma: 0,40 – 4,00)
fT3 4,30 (1,80 – 4,20), 104%
fT4 1,15 (0,89 – 1,76), 30%

Doustny test obciążenia glukozą (OGTT):
Glukoza:
0 h – 81 (74 – 100, cukrzyca > 140)
1 h – 68 (120 – 140, cukrzyca > 220)
2 h – 82 (< 140, cukrzyca > 200)
Insulina:
0 h – 9,40 (3,21 – 16,32)
1 h – 38,20 (3,21 – 16,32)
2 h – 37,70 (3,21 – 16,32)

ACTH 36,5 (0,0 – 46,0)
Prolaktyna 34,41 (3,9 – 29,5)
Kortyzol 831,7 (08:00 171 – 536, 20:00 64 – 340)
Edytor zaawansowany
  • jakrycha 04.11.09, 19:42
    czy możemy pogadać na GG 4071334
  • jan-w 07.11.09, 10:58
    Robiłaś badanie Peptyd C? Określa ile insuliny produkuje twój organizm, a więc
    ułatwia diadnozę w takim wypadku. I oczywiśćie hemoglobina glkolowana - średni
    poziom cukru w ciągu 3 miesięcy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka