Kumbajaa., jesli chodzi o borelioze to koniecznie trzeba to wyjasnic.
90% ludzi nie ma o tym tak naprawde pojecia, z wyjatkiem tych ktorzy przez to sami przeszli
i ktorzy sie tym naprawde interesuja i cos o tym glebiej poczytali.
ja akurat mam kolezanke ktora na to choruje, zreszta i u ktorej zeby to zdiagnozowac trzeba bylo najpierw dopiero wywolac jakas reakcje immunologiczna -co i jak juz nie pamietam bo
to bylo dobre kilka lat temu.
forum.gazeta.pl/forum/w,22,123738567,123925024,Re_objawy_trudne_do_zdiagnozowania.html
forum.gazeta.pl/forum/w,22,89237475,93391173,Re_Ksiazka_Amy_Tan.html
lekarze w 80% tez nie maja o tym zielonego pojecia i zwykle cie wysmieja,
i poprzestaja na tescie ELISA (do d,,,) i na jednym co jest za malo, jesli masz borelioze
juz dlugo.
.
koniecznie wez pod uwage ze skoro taka znana i jakby nie bylo ' przy kasie' kobieta
jak pisarka A Tan zostala zlekcewazona pod tym wzgledem, i gdyby sama nie zaczela szukac
co jej jest i domagac sie testowania na borelioze, to nie wiadomo czy dzis nie bylaby kaleka,
to co dopiero zwykly smiertelnik - na co taki moze liczyc..
A Tan nie mowi tego zeby nie podali ja do sadu, ale leczyli ja wlasnie tacy Practicanci.
zreszta ja watpie zeby Practicant byl lekarzem, to co najwyzej pielegniarz albo salowy.
nawet jesli i to w ogole, bo moim zdaniem to on tylko copy/paste madre zdania z 'netu.
czy ty masz borelioze Kumbajaa czy nie to oczywscie nie wiadomo, na pewno warto dokladnie sie przetestowac zeby miec pewna diagnoze, i isc dalej w jakims kierunku.
twoje objawy wskazuja takze na choroby reumatologiczne - na toczen, jesli masz wysypke
to mozesz miec tez Still's - dorosla postac, sarkoidoza,
na neurologiczne - ze wzgledu na dretwiejace rece, zwroty i bole glowy i piszczenia w uszach,
jedno jest pewne-
nie sluchaj idiotow ktorzy wmawiaja ci psychiatrow.
tobie psychiatra nie jest potrzebny, tobie potrzebny jest dobry LEKARZ.
Minnie
--
Warto przeczytac na forum Migrena:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=85321110
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=92045900