Witam, od poczatku grudnia mam stukanie u uszach przy przelykaniu. Czasem w jednym, czasem w dwoch. Zdaza sie chwilowo ze to znika, w ciagu dnia niestety nie tak czesto.
Bylam w grudniu u lekarza, ktory przepisal mi Cirus i krople do nosa - diagnoza nieszczelnosc trabek sluchowych. Nic nie pomoglo. Inny lekarz postawil ta sama diagnoze i przepisal mi krople homeopatyczne, nie pomagaja. Ten sam lekarz kazal mi wstrzyknac krople do nosa polozyc sie na boku jednym potem drugim zeby dolecialy do uszu, potem zatkac nos i mocno szybko dmuchnac zeby te krolbe weszly w trabki sluchowe - po tym na chwile przechodzi. W tym tygodniu bylam u innego lekarza, ktory mi zbadal gardlo i dal antybiotyk na jakies zapalenie. Bede brac przaz 10 dni. Po 2 dniach brania nie mi sie u uszach nie zmienilo. Poczekam do konca tabletek.
Mialam badanie sluchu i tympanogram u dwoch lekarzy - wszystko OK.
Zaznaczam, ze nie sa to szumy tylko pukanie i tylko przy przelykaniu.
Czy macie podobne doswiadczenia?
Z gory dziekuje
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.