Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Zdrowie   postepujaca utrata masy ciala

postepujaca utrata masy ciala

Autor: 1arti 07.02.12, 19:14
witam, mam 35lat od 6 mc chudne stracilem juz 17 kg bez przyczyny apetyt mam czuje sie w miare dobrze , pobolewa mnie trzustka w lewym podrzebrzu i czasem plecy z tylu tak jakby nerki, stolec mam odbarwiony, szarawozolty bez wzgledu na to co zjem ( nawet jak zjem buraczki to stolec sie nie zabarwi),z resztkami pokarmow i taki cuchnacy jak przy biegunkach. wczesniej mialem zaparcia ,zmiane rytmu wyproznien, niemoznosc calkowiteo wyproznienia i bole kolkowe rozsiane po calym brzuchu, lekarz mowi ze to ibs ale to chudniecie niepokoi i zlecil mi badania na poczatek morfologia ,ob, crp,lipaza wszystko w normie , potem mialem usg jamy brzusznej ,gastroskopie, kolonoskopie nie wykryto zadnych zmian, potem znow morfologia (norma), alylaza lipaza,alat , asplat ( norma), ob ( pierwsze 2/5) drugie (3/9)jeszce chyba w normie. O statnio mialem REZONANS JAMY BRZUSZNEJ (bez kontrastu) niestety tez nieuwidocznil zadnych zmian. Podejrzewam u siebie raka trzustki gdzyz dalej chudne (a probowalem przytyc) i mam te przewlekle bole tak jakby trzustki, zacalem sie tez troche pocic w nocy, co mam jeszce zrobic ???nastepna wizyte u gastrologa mam dopiero za 2 tyg, nie moge tak dlugo czkac!! od kilku dni zaczela mnie tez pobolewac mnie noga i zauwazylem zgrubienie zylne na lewym udzie, zaczely sie tez dusznosci i oslabienie miesni , lekarz podejrzewa papalenie zyl lub zakrzepice,podobno takie schorzenie jest oznaka zaawansowanego nowotworu najczesciej trzustki, jakie badania jeszce zrobic by potwierdzic lub wykluczyc raka trzustki lub innego??
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

WIĘCEJ O ZDROWIU:

Drętwienie rąk i nóg

Jest się czego bać?

Domowe SPA

http://zdrowie.gazeta.pl/zdrowonalato/1,125972,9332138,Domowe_SPA__zdrowsza_i_piekniejsza_juz_wiosna,,ga.htmlBez drenażu kieszeni!

Zmysłów moc

Bez ściemy

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.