Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Zdrowie   Problem z zatokami, co mi dolega?

Problem z zatokami, co mi dolega?

Autor: kalifornia90 10.02.12, 08:29
Witam, najlepiej jak zacznę od początku:
Od dwóch miesięcy mam problem ze zdrowiem, najbardziej z notorycznie zatkanym nosem. To element, który przewijał się przez cały okres choroby. Reszta objawów pojawia się w rolach drugoplanowych, w różnych momentach. Oto plan wydarzeń:

1. Kaszel suchy, zatkany nos, wodnisty katar- początek grudnia, łykam gripex i syrop na kaszel ( wydaje się, że to typowe przeziębienie)
2. Kaszel mokry, zatkany nos, katar ropny (żółtawy) - około 20 grudnia, w tym momencie wybieram się do lekarza i dostaję antybiotyk Fluimucil , Disophrol Retard(lek mukolityczny), Nasonex(psikacz steroidowy do nosa) i Cezerę(tabletki antyhistaminowe). Lekarz podejrzewa tło alergiczne. Nie wysyła mnie do laryngologa.
3. Zatkany nos, wodnisty katar- Styczeń. Kaszel jakby minął, znika ropa w katarze, cały czas podejrzewamy alergie. Łykam Zyrtec i dostaję świra na punkcie czystości w domu (roztocza), co na niewiele się zdaje. Zapisuję się na testy alergiczne i robię badania krwi ( OB, rozmaz). Chrypka w głosie
4. Zatkany nos, katar ropny, chrząkanie spowodowane spływaniem wydzieliny do gardła- Luty. Testy alergiczne niczego nie wykazują. W międzyczasie do objawów dochodzi wieczorny ból głowy i wydaję mi się, że pewien ucisk w okolicy zatok czołowych ( tak to odczuwam ). Chrypa w głosie
5. Zapalenie gardła, zatkany nos, katar ropny, chrząkanie - Dochodzi okropny ból gardła przy połykaniu, ziewaniu, mówieniu, darciu się na młodszego brata. Chrypa w głosie, że ojezu.

I co ja mam począć? Nie miałem specjalnych bólów początkowo, które wskazywałyby na ostre zapalenie zatok. One doszły ostatnio i dotyczą raczej całej głowy ( nie są też jakoś strasznie nasilone ). Może to źle wykonane badania alergologiczne, przewlekłe zapalenie zatok, gronkowiec? Nie mogę oddychać nosem od dwóch miesięcy....
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

WIĘCEJ O ZDROWIU:

Drętwienie rąk i nóg

Jest się czego bać?

Domowe SPA

http://zdrowie.gazeta.pl/zdrowonalato/1,125972,9332138,Domowe_SPA__zdrowsza_i_piekniejsza_juz_wiosna,,ga.htmlBez drenażu kieszeni!

Zmysłów moc

Bez ściemy

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.