Dodaj do ulubionych

Problem ze wzwodem, wyniki krwi

20.02.19, 17:53
Na początku wklejam wyniki krwi :
naforum.zapodaj.net/783374c17963.jpg.html
naforum.zapodaj.net/217882c7c028.jpg.html
Reszta wyników
ACTH 28,90 pg/ml (7,20-63,30)
FSH 3,06 mIU/ml (0,95-11,95)
LH 4,81 mIU/ml (1,14-8,75)
Estradiol 34,45 pg/ml (11,00-44,00)
Progesteron 0,20 ng/ml (0,10-0,20)
Prolaktyna 2,03 ng/ml (3,46-19,40)
Testosteron 753,45 ng/dl (47,01-980,56)
Kortyzol 13,20 ug/dl (3,7-19,4)
Problemy mam od okolo roku, poranne erekcje bardzo rzadko, w ciągu dnia brak spontanicznych wzwodów, podczas masturbacji osiągam wzwód choć nie zawsze pełny, aktualnie brak stałej partnerki. Mam 27 lat, 185 cm wzrostu, 82 kg, jestem zawodowym kiero więc tryb życia siedzący, weekendy każdy biegam, po trasie staram się ćwiczyć hantlami, alkohol odstawilem, papierosów nie palilem nigdy. Nigdy nie miałem wcześniej problemów w tej sferze, nie choruje, nawet grypa omija mnie od 3 lat. U urologa byłem 3 razy, mam tylko lekki żylak jądra który nie boli i nie przeszkadza. Jakie badania wykonać jeszcze ? Nie chcę wspomagać się sildenafilem choć każdy urolog go zapisywał, według mnie to nie te lata, liczę na pomoc :)
Edytor zaawansowany
  • koziorozka 20.02.19, 18:44
    Wszystko wygląda super, tylko za niska prolaktyna i progesteron w górnej granicy.
    Nie widzę wyniku TSH - częsty powód spadku libido.
    Jeżeli tarczyca w porządku a nie chcesz sildenafilu, to może suplementy?
    Poczytaj na zdrowiej.vegie.pl/index.php?c=17 - może coś wykombinujesz.
    Podkreślam: sprawdzenie tarczycy to podstawa.
  • janeeczek 20.02.19, 18:51
    Zapomniałem o TSH, zrobię w przyszłym tygodniu. Progesteron za co jest odpowiedzialny ? Kupiłem l-arginine, zażywam miesiąc rano i wieczorem, co do libido, podobają mi się kobiety, normalna sprawa ale dawniej na samą myśl szedł do góry, teraz rzadko kiedy.
  • koziorozka 20.02.19, 19:14
    Jeszcze nadciśnienie, nerki, wątroba - przyczyn jest sporawo, więc warto wykluczyć.
    Jak dawno temu przebadałeś się dokładnie? Może warto teraz?
    TSH, próby wątrobowe, stężenie elektrolitów (sodu i potasu), kreatynina, mocznik - poproś lekarza rodzinnego o skierowanie, może coś sam jeszcze dołoży.
  • janeeczek 20.02.19, 19:36
    Badania były wykonane ponad miesiąc temu, czyli udać się do rodzinnego i poprosić o to co napisałeś ? TSH, próby, elektrolity, kreatynine i mocznik ? Jeśli chodzi o ciśnienie nigdy też nie miałem z nim problemów ale poproszę. Tak jak piszę, libido trochę leży.
  • koziorozka 20.02.19, 20:15
    janeeczek napisał(a):
    > udać się do rodzinnego i poprosić o to co napisałeś ?
    --------
    Jak chcesz. Możesz prywatnie, możesz na NFZ
    Ciśnienie możesz zmierzyć w aptece albo w przychodni u pielęgniarki
  • janeeczek 20.02.19, 20:50
    Okej, dzięki za odpowiedź ;) mam nadzieję, że to da mi jakąś jasność bo póki co nic nie wychodzi.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka