Mam zespól suchego oka od wielu lat. Przebadałem się na wszystkie strony, stosowałem masę leków i nawilżaczy, stosowałem zatyczki, stosuje dosłownie wszystkie zalecania przeczytane w kilku książkach, byłem u kilku super lekarzy w tym nawet u prof.Szaflika. Obecnie stosuje Hylocomod jednak problem podrażnionych oczu nie został usunięty. Słyszałem że można też próbować leczyć te problemy farmakologicznie np. leki stymulujące wydzielanie łez, leki mukolityczne, preparaty z witaminą A. Czy znacie jakiś lekarzy którzy się w tym specjalizują, do kogo można by z tym tematem pójść ? Wydaje mi się że większość lekarzy skupia się na wykluczaniu wad wzroku typu krotkowzroczność lub innych - typu jaskra. Natomiast brak mi lekarzy przepisujących preparaty farmakologiczne lub znających tę stronę farmakologiczną. A może ich nie ma lub nie daje to oczekiwanych rezultatów ?
Nie wiem ale czuję że coś muszę w tym temacie zrobić, czuję bardzo duży dyskomfort.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.