przedawkowanie witamin Dodaj do ulubionych

  • 17.02.08, 11:58
    Mam pytanie.Mój tata ma wrzodziejące zapalenie jelita. Spożywa dużą
    ilośc marchewki bo to ona głównie pomogła mu w tej chorobie. Oprócz
    tego zażywa codziennie geriawit. Wiem,że marchewka zawiera witaminę
    A. Ciekawa jestem czy są jakieś objawy jej przedawkowania bo od ok 2
    miesięcy tata je ją codziennie. Bardzo dziękuje za wszystkie porady.
    Pozdrawiam.
    • tak bardzo szybko widać przedawkowanie witaminy a czyli =betakarotenu zaczyna
      sie od wewnętrznej części dłoni przebarwia sie na pomarańczowo później całe
      dłonie itd skóra zaczyna nabierc pomaranczowego koloru
    • tacie pomoze sok z buraka zmieszany pol na pol z miodem ,pic 3 razy
      dziennie po lyzce stolowej ,zrob przerwe z marchewka bo dojdzie do
      zaparc a marchewke (karotke)surowa utrzyj na b.drobnych oczkach i
      podawaj ze 3 razy w tygodniu z jablkiem i miodem ,wskazane jest
      gotowane jablko ,natomiast sok z buraka zaczynac od 1/4 szkl z sokim
      z marchewki (2 lyzki) (codziennie) przez 2 tygod a pozniej z miodem!
      pije sie przez miesiac przerwa tydzien i znow powtorka i tak przez
      caly roczek:) jelita sie goja ,organizm sie wzmacnia ,czlowiek ma
      sile i chec do zycia:) ps.moid powinien byc dobrej
      jakosci ,wielokwiatowy najlepszy!

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.