Dodaj do ulubionych

Faktycznie zdrowsze??

10.12.08, 16:22
Czy chleb wypiekany w domu jest faktycznie dużo zdrowszy od tego kupowanego w
piekarni? Czy warto piec? Zaoszczędzimy wtedy na zdrowiu??
Edytor zaawansowany
  • pospolity.rumianek 10.12.08, 22:23
    Ja piekę sama chleb od miesiąca i widzę dużą różnicę. Jest
    smaczniejszy, zdrowszy i sama świadomość iż robię go sama, poprawia mi
    samopoczucie....:)
  • kamila.wil 13.12.08, 18:18
    moja mama piecze już taki od dwóch lat, na zakwasie, z mąki orkiszowej, żytniej,
    z różnymi dodatkami ziaren - innego już od tych dwóch lat nie jem, ale to
    niestety trzeba mieć czas
  • mon-n 17.01.09, 12:39
    . a ja wg nie jem chleba
    i db mi z tym :]
  • artur.kalinski 17.01.09, 21:34
    Przy domowym wyrobie mamy pewność jakich składników użyliśmy. Wiemy też, że nie
    dodaliśmy do chleba żadnych sztucznych składników, polepszaczy, utrwalaczy itp.
    Zwykle też taki chleb robimy z najwartościowszych gatunków mąki.
    O tyle właśnie chleb domowej produkcji jest lepszy od "sklepowego"

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka