Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!!
Witaj. Tak się składa, że urbana również mam ale jest już przeznaczony na sprzedaż:) Był czas, że byłam zachwycona urbanem bardzo i nawet byłam skłonna uznać jego wyższość nad bj city elite... Do czasu, aż zaczęły się te okropne pogodowo dni. Bo tu urban trochę wymiękka jeśli chodzi o budę. Fakt, że można by było przy dużym wietrze założyć folię przeciwdeszczową, która ma okienko. Ale ja już zasmakowałam elite jak miałam za pierwszym razem i bardzo mi brakowało takiej ochrony jak w elite. Urban rewelacyjnie się prowadzi, super amortyzacja, ciekawy design. Ale duży po zlożeniu, taki niepakowny (dlatego wolę już swifta, którego bes problemu wkładam do bagażnika). Elite się szybko składa, poręcznie, ma rozkładany podnóżek, ma głębsze siedzisko od urbana a urban za to ma kilka cm dłuższy podnóżek (nie duża różnica). Urban ma lepszy kosz, łatwiejszy dostęp do niego. Elite jest wyższy od urbana. Przepraszam, że tak na zmianę je opisuję, ale piszę co akurat mi przychodzi na myśl :) Obydwa wózki starczą na długo , ale ponieważ elite ma głębsze siedzisko to nawet 4-letnie dziecko wygląda w nim normalnie i ma sporo miejsca... Ja na Twoim miejscu napewno wzięłabym elite ze względu na wiek dziecka. Jednak mniejsze dziecko potrzebuje więcej ochrony no i ten podnóżek... Ja elite kupiłam w o-baby.de a zdecydowałam się ponieważ ten kolor był wystawiony 2 razy, ale w drugiej pozycji był 100€ tańszy! Napisałam do nich dlaczego tak jest... Odpowiedzieli, że ta jedna sztuka jest z ekspozycji ale w 100% pełnowartościowa. I wiesz co, przysłali mi wózek, który był fabrycznie zapakowany, wszystkie folie itd, ani pyłka na kołach... Teraz widziałam, że tak samo wystawili na sprzedaż inny kolor i wydaje mi się, że to może ich taktyka żeby zachęcić do zakupu na zasadzie łapania okazji... Mi taka taktyka pasuje bo jestem w 100% zadowolona a mniej się wykosztowałam, wiec warto było zaryzykować;) Bo jakby nie było to było to trochę ryzykowne, nigdy nie wiadomo co się kryje pod hasłem "pokazowy". Ale jak widać u nich nie ma co się obawiać. Wysyłka taniutka, chyba ok. niecałe 30 zł wyszło. Zachęcam;)