Mam pomysł.Wiem,ze dużo podróżujecie.Często przypadkiem można natknąć się na perełkę architektoniczną.Macie takie w zanadrzu?Ja znalazłam pałac w Lewkowie.Cudo.Można zwiedzać:)Piękny jest też pałacyk myśliwski w Antoninie.Znajduje się w nim restauracja i chyba hotel.Można wejść,zobaczyć.Przebywał tam swego czasu Chopin.Urodziłam się na dolnym śląsku a mieszkam na górnym i zawsze gdy wracam w rodzinne strony mijam cudowny zameczek.Ale cudowny,jak z bajki.Mam nawet zdjęcie,pozwolono mi zrobić ale nie mogę publikować bez zgody.To jest prywatny zamek.Ale jakby ktoś był w okolicy Nysy to niech kieruje się na Ziębice,potem na Kamiennik,po drodze jest mała wioseczka Rysiowice.I tam stoi to cudo.Wygląda jak zamek z Disneya.Polecam zobaczyć,choćby zza bramy.Jak macie swoje małe-wielkie odkrycia to piszcie.Pozdrawiam
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.