Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Mazowieckie   Łomianki   korek - chyba już nikt nie ma złud...

korek - chyba już nikt nie ma złudzeń

Autor: esscort 01.02.12, 09:27
Jeżdżę dużo samochodem, żeby nie zamarzł i dziś trafiłem przed 8 rano na ul. Kolejową. Refleksja jest taka: chyba już nikt nie ma złudzeń, że przebudowa skrzyżowania brukowa/kolejowa cokolwiek poprawi w dojeździe do Warszawy. Korkuje się jak zwykle wóycickiego, a teraz także młociny. Będzie wiadukt, auta będą stać na wiadukcie. A będzie ich w sumiew okolicy trochę więcej, bo przecież nie po to Auchan buduje wielki sklep, by nie ściągać do niego ludzi (nie mówiąc o dostawach).
Nie wiem, jak to jest w planach, ale chyba po skończeniu wiaduktu samochody z łomianek (oraz te wyjeżdżające z Dąbrowy i Auchana) będą się włączać do strumienia aut zjeżdżających z wiaduktu pasem do włączania się do ruchu, czyli na zasadzie uprzejmości kierowców. Czy szybciej to będzie szło niz w przypadku osobnych świateł? Nie wiem.
Tak czy owak do czasu budowy S7 i/lub przebudowy skrzyżowania z Wóycickiego i przy młocinach lepiej się do warszawy w godzinach szczytu nie pchać.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.