Pod względem poziomu bezrobocia Polska nie jest zieloną wyspą, lecz raczej muchomorem - na czerwonym tle są odosobnione wysepki, na których pracę znaleźć można o wiele łatwiej. Oto mapa tego archipelagu.
Autor tego artykułu brednie wypisuje i nie ma zielonego pojęcia na temat bezrobocia w Polsce. Jeżeli chodzi o powiat wrocławski i te rzekomo świetne fabryki elektroniczne typu LG, Philips itp. to te fabryki tak naprawdę są obozami pracy w których nikt nie chcę pracować, jest ciągła rotacja ludzie się zwalniają bo nie wytrzymuje fatalnej atmosfery w tych fabrykach i tego jak żółtki pomiatają Polakami dlatego w takiej LG nikt nie chcę już pracować bo ta firma to obóz pracy więc szkoda, że autor tego jakoś już nie napisał. Wątpię, żeby autor tego artykułu gdyby był bezrobotny chciał podjąć tam pracę. No tak ale jak samemu ma się ciepłą posadkę redaktora przy biurku, który bierze pensję za wypisywanie bzdur to nie ma się co dziwić, że nie ma taka osoba bladego pojęcia o szukaniu pracy i warunkach pracy w takich fabrykach jak LG czy inne obozy pracy. Jak ktoś pracował w takiej fabryce choć przez miesiąc to wie dobrze że mobbing w tych fabrykach to chleb powszedni dlatego nikt już nie chcę tam pracować. Tak naprawdę ten artykuł to kolejna laurka dla PO wystawiona przez miernego redaktorzynę GW który chcę pokazać, że w Polsce jest tyle miejsc pracy tylko to Polacy nie chcą tej pracy podjąć i wybrzydzają choć sam autor gdyby był bezrobotny nigdy takiej p[racy by nie podjął. Kolejny redaktor GW na usługach PO który chcę pokazać, że za rządów PO jeżeli chodzi o pracę to mamy pod tym względem raj i możemy przebierać w ofertach pracy.Szkoda tylko, że coraz więcej młodych wykształconych osób rejestruje się w urzędach pracy w dużych miastach jak choćby w samym Wrocławiu w którym o pracę tak naprawdę jest bardzo trudno i sytuacja wygląda zupełnie inaczej od tego co napisał autor tego artykułu.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.