Re: RenaissanceCapital= CapitalPolska= BohemiaIz?
Autor: Gość: knf
IP: 77.79.192.*
13.01.09, 12:49
Poczytajcie sobie co nieco na temat Bohemii i Capital Polska (chodzi o wypowiedzi klientów z kopiowane z innego forum).
Te dwie firmy plus Renaissance Capital to jedna i ta sama organizacja. Wszystkie trzy firmy są swego rodzaju delegaturą Capital Partners z Pragi i wszystkie operacje dokonywane na rynku giełdowym w Stanach przechodzą właśnie przez dom maklerski Capital Partners w Pradze. Dyspozycje są wydawane z Renaissance capital, Bohemii i Capital Polska i idą do Pragi, jeśli ktoś twierdzi, że te trzy firmy nie mają nic wspólnego ze sobą...cóż to jego zdanie. W taki czy inny sposób są powiązane ze sobą i działają bardzo podobnie, schemat działania (czyt. pozyskiwania pieniedzy od klientów) jest w zasadzie taki sam, wystarczy poczytać forum.
"Re: Bohemia Iz = Capital Polska = Renaissance CapIP: *.internetdsl.tpnet.pl
Gość: GOŚĆ 02.12.08, 10:40 Odpowiedz
Witam wszystkich,
Większość osób na forum pisze o swoich doświadczeniach z punku widzenia pracownika którejś z tych firm. Ja, jako klient czuje się mocno oszukany - roztrwonili moje pieniądze!!! Około 80% mojego wkładu pieniężnego zostało zaprzepaszczone! Za każdym razem kiedy dochodziło do transakcji mówiono, że ta inwestycja przyniesie pozytywny efekt finansowy, tymczasem po jakimś czasie były tylko straty. Namawiano jeszcze mnie o niewycofywaniu się, gdyż nie udana inwestycja jest pechem, a następna będzie lepsza i że nie opłaca się wycofywać środków. Przyznaje byłem naiwny - uwierzyłem ludziom o których myślałem, że są fachowcami. Mówili, że inwestycje są dobrze przemyślane przez tęgie głowy tzw. "ANALITYKÓW". Jak już było straty ok. 50%, telefon jednego z tzw. brokerów był głuchy. I wówczas odezwał się po jakimś czasie inny specjalista ponoć bardziej doświadczony w inwestowaniu, od (jak sam powiedział) "ciężkich przypadków", bo tamten pierwszy jak wyszło jest za głupi.
Jestem wściekły, bo straciłem kupę kasy - proszę każdego kto może miał do czynienia z takimi krytycznymi przypadkami jak mój, bądź ma "haka" na tych ZŁODZIEI!!! PROSZĘ O POMOC JAK MÓGŁBYM ODZYSKAĆ SWOJE PIENIĄDZE!?
Zastanawia mnie fakt, czy oni w ogóle mogli podpisywać ze mną umowę jako Capital Partners z siedzibą w Pradze, będąc tym samy w Warszawie? - w umowie nie ma nic o tzw. oddziale w Warszawie. Nie bardzo się znam na prawie rynku finansowego, dlatego proszę, jeśli możecie to nakierujcie mnie na taką kompetentną i uczciwą osobę która mogłaby mi pomóc!
Dziękuje z góry i pozdrawiam"
Bohemią i Capital Polska ponoć zaczęła się interesować prokuratora w warszawie
"Proszę żeby Pan zgłosił się z całą sprawą do rzecznika konsumentów. Na Pana wniosek rzecznik porozumiewa się z Krajowym Nadzorem Finansowym (instytucja, która wydała bohemi pozwolenie na działanie). Te dwie organizacje mogą coś zdziałać, tylko potrzebne jest Pana zgłoszenie.
Apeluję do każdego klienta, który stracił pieniądze!
Zgłoś to!
Twoja interwencja jest konieczna!
Nie pozwól aby "bohemia iz" pozostała bezkarna!
Urząd m.st. Warszawa
Miejski Rzecznik Konsumentów w Warszawie
Małgorzata Rothert
00-033 Warszawa
ul. Górskiego 7
tel.: (22) 50 50 802
fax: (22) 50 50 967
Komisja Nadzoru Finansowego
Plac Powstańców Warszawy 1
00-950 Warszawa
Przewodniczący KNF – Stanisław Kluza
Sekretariat tel.: (022) 33 26 801
Pion Nadzoru Rynku Kapitałowego (PNK) - Dyrektor Marek Szuszkiewicz
Sekretariat tel.: (022) 33 26 739"
"Sprawą zajmuje się prokurator, pan Tomasz Bazana tel. 022-21-73-440
Prokuratura Okręgowa w Warszawie, ul. Chocimska 28
Jeśli straciłeś i chcesz odzyskać pieniądze! dzwoń, złóż zeznanie!
Jeśli pracowałeś/pracowałaś - dzwoń, złóż zeznanie! "