Gazeta.pl   Forum   Praca   Praca   Co chcielibyście wiedzieć o prawie pracy?

Komentarze do artykułu

Co chcielibyście wiedzieć o prawie pracy?

Zawiłe przepisy prawa pracy wprawiają cię w onieśmielenie i zniechęcenie? Gazeta Wyborcza wspólnie z GazetaPraca.pl przychodzi z odsieczą. Już dzisiaj możecie zadać pytania, na które odpowie prawnik.

Co chcielibyście wiedzieć o prawie pracy?

Autor: oczywisciem74 17.10.09, 14:31
Witam...
po 3,5 roku pracy w firmie dostałam wypowiedzenie... miesięczne, tylko dletego, ze przez ten czas byłam 2 krotnie "przepisywana", najpierw firma szefa, potem pierwszej córki, 1,5 roku temu kolejnej. Przed każdorazowym przepisaniem było oczywiście rozwiazanie umowy o prace za porozumieniem stron i zatrudnienie od nastepnego dnia w "kolejnej" firmie. To były tylko zwykłe formalności... jak sie teraz okazuje, dla mnie z fatalnym skutkiem, bo zamiast mieć wypowiedzenie 3 miesięczne jak przysługuje po min. 3 latach pracy, dostałam miesięczne. Człowiek uczy się na błędach, ale czy można coś z tym fantem zrobić???
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.