Dodaj do ulubionych

WORK PERMIT

18.03.07, 13:41
Witam jeszcze raz wszystkich na forum.
Pewnie watek pozwolenia na prace byl juz wczesniej podnoszony na forum nie
raz,wiec mam tylko jedno zapytanie.Otoz,dostalem juz pozwolenie na prace w
Kanadzie wszystkie dokumenty przygotowane do wyslania do Ambasady jednak
prawnicy mowia nam caly czas zeby poczekac z zalatwianiem wizy dla rodziny i
zrobic to w okresie pozniejszym.Mamy srodki na to aby moja Zona z corka
wyjechaly ze mna.Czy skladac papiery o przyznanie wizy od razu jako cala
rodzina czy czekac i dopiero jak juz podejme prace w Kanadzie Zona bedzie sie
starac?Ile czasu bedzie musiala czekac na wydanie wizy?
Jesli ktos ma jakies doswiadczenia to prosze o informacje.Dzieki
Edytor zaawansowany
  • 18.03.07, 22:29
    Najprosciej rzecz biorac : nie ma sensu czekac.

    Odsylam do wewnetrznego "policy manual" Ministerstwa Imigracji "Foreign Worker
    Manual " FW-1

    Jezeli jestes uprawniony do wjazdu na podstawie reguly CEC C41 ( a w
    szczegolnosci R205 (C)) to zona ma AUTOMATYCZNE pozwolenie na wjazd i podjecie
    kazdej pracy w Kanadzie. Oczywiscie chodzi tutaj o zatrudnienie ktore trwa co
    najmniej 6 miesiecy. Wyjatek tez stanowi zatrudnienie na tych stanowiskach,ktore
    wymagaja badania lekarskiego, przed podjeciem zatrudnienia.

    Pozdrawiam


    dradam 1/2
  • 18.03.07, 23:20
    dradam2 napisał:

    > Najprosciej rzecz biorac : nie ma sensu czekac.

    ---------------------------------------------------------------

    Tez tak mysle , po co dwa razy zajmowac sie wypelnianiem aplikacji jak moga
    wszyscy byc na jednej .
  • 18.03.07, 23:32
    Dziekuje
    Upewniliscie mnie w tym o czym myslalem przez caly czas.Cos mi tu smierdzi,moze
    chodzi o to ze prawnicy chca przyciac dodatkowo na zalatwianiu papierow dla
    rodziny?byc moze.Przeciez to bez znaczenia,jesli juz bedziemy miec wszyscy wizy
    to potem juz latwiej poniewaz moja rodzina bedzie mogla dojechac do mnie kiedy
    tylko bedzie chciala.A prawnicy caly czas opowiadaja nam, ze musimy sie urzadzic
    tam na miejscu etc.Pozwolenie na prace z kanady dostalem na 2 lata,kontrakt na 1
    rok z mozliwoscia przedluzenia.Cos tu smierdzi........
    dradam2 - w aplikacji 1295 work permit zaznaczylismy ze rodzina nie aplikuje
    wiec mysle ze to bedzie pozniej problem a na Boga nie wiem co to za regula CEC41
    R205 ?? czy jest jakas strona na ktorej moglbym poszukac czegos blizej?
    I na koniec, jaki to problem dla nich skoro to ja place za wizy i wszystkie z
    tym zwiazane sprawy??
    Dziekuje Bardzo za pomoc
  • 18.03.07, 23:43
    Juz znalazlem te strone - jest tego tam masa powoli rozszyfruje co tam jest
    napisane .Jeszcze raz dziekuje.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.