Dodaj do ulubionych

Na ile minimalnie 1-szy pobyt w K po dostaniu PR?

26.07.07, 23:09
Witam, mam pytanie - czy pierwszy pobyt w Kanadzie po otrzymaniu wizy w ramach
skilled worker musi mieć jakąś minimalną długość? Otrzymamy wizę znacznie
wcześniej niż pierwotnie sądziliśmy i trochę nam to pokrzyżowało szyki a nie
chcielibyśmy stracić szansy na wyjazd w późniejszym terminie. Dzięki za
informacje, najchętniej poparte jakimś linkiem - ja niestety niczego się nie
doszukałam. Pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • 27.07.07, 02:15
    Nie ma minimalnej dlugosci, mozesz wyjechac na drugi dzien, ale praktycznie
    lepiej jest posiedziec z miesiac i doczekac sie na PR card - latwiejszy pozniej
    powrot. Reszte dokumentow mozna zalatwic w dzien, dwa. Musisz tylko byc w
    Kanadzie 2 lata w ciagu pierwszych pieciu.
    www.cic.gc.ca/english/newcomers/about-pr.asp
  • 27.07.07, 15:08
    Ja wjechalam na 10 dni i wyjechalam na 3 miesiace z powrotem do Polski.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.