Dodaj do ulubionych

Obywatelstwo kanadyjskie

25.09.08, 02:50
Witam Wszystkich.
No i jestem juz po ceremonii, uroczyście złożyłem przysięge w gronie
moich najbliższych,mała trema i po krzyku smile
Pewnie niektórych ciekawi ile cały proces trwał, dokumenty wysłałem
12 marca 2008, 2-go wrzesnia pisalem test(15 pytań z zakresu wiedzy
o Kanadzie i 5 pytań dotyczących wyborów)i ku mojemu zdziwieniu po
tygodniu otrzymalem informację, że mam sie stawić w celu złożenia
przysięgi i odebrania obywatelstwa z datą na 24 wrzesnia czyli dzis.
Czyli 6 m-cy od wysłania jak dla mnie to dosyć szybko smile
Wszystkim, którzy oczekują lub niedługo będą wysyłać dokumenty życze
powodzenia i cierpliwości.
A całą resztę forumowiczy pozdrawiam
rocket6

Edytor zaawansowany
  • 25.09.08, 06:59
    Gratulacje!

    A ja na innym forum wlasnie napisalam, ze po 5 m-cach od wyslania formularzy
    otrzymalam zaproszenie na test smile
    Dokumenty wysylalam 4 kwietnia, rowno za 3 m-ce dostalam ksiazeczke do nauki, a
    wczoraj informacje o tescie, ktory bede zdawala pol roku po wyslaniu papierzysk wink

    Czyli czas oczekiwania jest o wieeele krotszy niz podaja.

    W jakiej prowincji jestes?
  • 25.09.08, 07:27
    gratuluje smile


    --
    "Miłość i przyjażń wzmacniają poczucie bezpieczeństwa"
    "Dopiero samotność uświadamia nam jak jesteśmy bezsilni"
    "Nikt nie rodzi się bez wad, lecz ten lepszy,kogo nękają najmniej"
  • 25.09.08, 12:51
    Manitoba
  • 25.09.08, 08:54
    11 marca 2005 wleciales do Kanady na staly pobyt a juz masz
    obywatelstwo smile
    --
    "Miłość i przyjażń wzmacniają poczucie bezpieczeństwa"
    "Dopiero samotność uświadamia nam jak jesteśmy bezsilni"
    "Nikt nie rodzi się bez wad, lecz ten lepszy,kogo nękają najmniej"
  • 26.09.08, 18:43
    Hej,

    Pozdrawiam i gratuluje smile Dokumenty sie wysyla juz po uplynieciu
    czasu czy mozna jak czas sie zbliza??

    Pozdr
  • 26.09.08, 18:51
    Na stonie Immigration podaja, ze nie mozna wyslac wczesniej, bo odesla.
    Czyli wysyla sie je po 3 latach pobytu w Kanadzie.

    Pozdroweczka!
    --
    Save the Earth... it's the only planet with chocolate.
  • 27.09.08, 02:10
    Trzeba złożyć po upłynięciu tego czasu czyli po upływie 1095 dni

    "To become Canadian citizens, adults must have lived in Canada for
    at least three years (1,095 days) in the past four years before
    applying. Children do not need to meet this requirement"

    A tu znajdziesz kalkulator
    services3.cic.gc.ca/rescalc/startBasicCalc.do
    pozdrwiam
    rocket6

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.