Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Rękodzieło   piękne ozdoby - własnoręcznie   kołatki w drewni...

kołatki w drewnie - pytania

Autor: kirah2 21.04.11, 15:39
Witam (ponownie, po 7 latach, czy ktoś mnie jeszcze na tym forum pamięta? smile)

z wyszukiwarki korzystałam.

Kupiłam kwietnik (konkretnie ten: allegro.pl/bardzo-ladny-i-stary-kwietnik-i1553222970.html)

opisy o dobrym stanie to fantazje tego co sprzedawał, mebel jest w kawałkach, ale najgorsze że pełen dziur po kołatkach i sypią się z niego te pokołatkowe trociny.

1. Jak poznać, czy to są stare trociny (w transporcie mebel wytrzęsło i był do góry nogami) i kołatków już nie ma, czy też świeże i kołatki żyją (i za chwilę zjedzą mi resztę mebli)?

2. Czy jeśli kołatki żyją, nie wystarczyłoby pomalować jakąś "śmierdzącą" farbą, np. taką jak do "szpitalnych" lamperii (ftalowa, alkidowa), powinny chyba od tego zdechnąć?
Rozumiem, że jeśli nie żyją, to tym bardziej wystarczy?

Jeśli ten sposób jest wykluczony, to kwietnik idzie na śmietnik, bo przy dwójce małych dzieci nie mam czasu ani chęci babrać się w jakiejkolwiek chemii sad

będę niezwykle wdzięczna za odpowiedzi!

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.