zastanawiam sie nad leczeniem ortodontycznym. zachodza mi jedynki na siebie na gorze i na dole, poza tym mam lekka asymetrie twarzy (leczenie chirurgiczne, ale tego sie nie podejme) mam tez wypadanie stawu zuchwowego, zaczelo sie od bolu w okolicy ucha, poczatkowo myslalam, ze to zapalenie ucha i tak od lekarza do lekarza trafilam do ortodonty, ktory jest w trakcie ukladania planu leczenia. dodam, ze staw nigdy mi sie nie zablokowal, zawsze wraca na miejsce, jak tez bol nie jest czesty i jest do zniesienia. orto. twierdzi, ze moze poserzenie luku cos pomoze-ustawi szczeke itd. ale mam watpliwosci, waham sie, nie jest to az tak upierdliwe, ze koniecznie musze ratowac sie aparatem, boje sie, ze po leczeniu bedzie gorzej w sensie problemow z przemieszczaniem sie zebow itd. musze tez usunac wszystkie 4 osemki. i co teraz? hmmm
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.