Za 1,5 miesiąca zdejmuje aparat z górnej szczęki. Na dole jeszcze przez jakiś czas będę nosiła i w związku z tym mam dylemat ponieważ przydałoby się usunąć kamień z zębów. Chodzi mi szczególnie o dolne zęby, ponieważ jest go tam dużo, tak dużo, że wypełnił dosyć duże szczeliny miedzy 2-1-1-2. Na górnych zębach kamienia jest niewiele. Zastanawiam się, czy usunąć go teraz czy zaczekać do zdjęcia drutu z górnych zębów. Czy skaling teraz i czyszczenie z kleju za 1,5 miesiąca nie uszkodzi zębów? Mogłabym się wstrzymać, ale z drugiej strony będzie to już moje kolejne podejście do zdejmowania i jeśli znów nieskuteczne to będę z tym kamieniem chodziła dalej.
Czy wiecie jaki powinien być minimalny okres przerwy miedzy ostatnim skalingiem w aparacie zdejmowaniem aparatu?
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.