Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Ortodoncja   pogłębienie nagryzu poziomego-proszę o...

pogłębienie nagryzu poziomego-proszę o porade orto

Autor: izolda201 07.01.12, 22:58
Witam . Mam pytanie do lekarza specjalisty w sprawie pogłębiania się nagryzu poziomego . Jestem lekarzem dentystą i sama użytkuję aparat stały. Moja wyjściową wadą były stłoczenia zębowe w odcinku przednim szczęki i żuchwy oraz przesunięcie lini pośrodkowej zarówno górnego jak i dolnego łuku ze wzgl. na asymetryczne ekstakcje 4.Wyjsciowo po lewej i prawej stronie 1 kl anlgle`a.Uzytkuje aparat od niedawna. Martwi mnie coraz bardziej pogłebiające się wychylenie zębów siecznych przysrodkowych górnych. Doszlo do takiego stopnia ze zęby są na równi z wargą dolną w trakcie uśmiechu. Do swojego lekarza idę za jakiś czas, narazie nie mam do kogo zwrócic się o fachową poradę.Dodam,że zamki poziomują sie dosyć wyraznie, jednak to wychylenie przeraza mnie, nigdy nie miałam prtotruzji,a teraz wyglądam fatalnie. Czy na tym eteapie leczenia bedzie mozna cos jeszcze zrobic, czy zamki były zle przyklejone, co mam zasugerowac swojej dentystce. Dziekuje za pomoc
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.