Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Miejscowości   Mazowieckie   Warszawa   TAK dla obwodnicy w Warszawie

Szczęśliwy Dom przy węźle Trasy NS i Jerozolimskic

Autor: robert_c 06.09.06, 20:09
Byłem dziś w tej okolicy (po raz pierwszy odkąd rozkopali Jerozolimskie).
I szok.
Inwestycja pod nazwą "Szczęśliwy Dom" powstaje niemal w węźle planowanej miejskiej części Trasy NS i Al.Jerozolimskich.
www.robyg.com.pl/wlodarzewska/img/lokalizacja1.jpg

Na stronie developera ROBYG (budujemy z pasję) czytamy:
"Kompleks trzech ośmiopiętrowych budynków znajdować się będzie w bliskim sąsiedztwie zielonych terenów i ośrodków wypoczynku i rekreacji położonych na terenie Parku na Szczęśliwcach."

Ani słowa o tym, że kompleks tych budynków znajdować się będzie w bliskim, a nawetet bardzo bliskim sąsiedztwie ruchliwej Trasy NS będącej częścią Obwodnicy Miejskiej oraz również bliskom sąsiedztwie węzła NS z Jerozolimskimi.

Jutro zadzwonię do firmy ROBYG. Zanosi się na ostrą wymianę zdań, bo wkurzony jestem jak nigdy.

Kiedyś naszła mnie taka myśl, by stworzyć czarną listę developerów-oszustów, którzy budują świadomie tuż przy planowanych warszawskich trasach szybkiego ruchu. Chyba powinniśmy to zrealizować.
Teraz jednak naszła mnie kolejna myśl - trzeba stworzyć też czarną listę urzędników, którzy pozwalają na taką zabudowę. W mieście, w którym są masy wolnych terenów nawet w centrum miasta, pozwala się na tak niefrasobliwą zabudowę. W mieście, w którym niemal w samym centrum są działki ogrodnicze o sumarycznej powierzchni niemal 20% miasta (których nikt jakoś dziwnie nie potrafi ruszyć) pozwala się na budowanie 8-mio piętrowych bloków nie dalej jak 20 metrów od Trasy NS i 60 m od węzła z Jerozolimskimi.
Przecież szczęście ludzi ze "Szczęśliwego Domu" będzie polegac na tym, że będa mogli liczyć ilość pojazdów na NS w przypadku, gdyby nie mogli zasnąć.

Skandal!!!
--
Strona internetowa SISKOM
TAK dla rozwoju infrastruktury komunikacyjnej w Warszawie
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-104
(101-104)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.