Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Pieniądze   Ciekawe jak to się skończy

Komentarze do artykułu

Rząd zlikwiduje "Rodzinę na swoim". Ale zachęci do wynajmu

Rząd chce zrezygnować z dopłat do kredytów mieszkaniowych w programie "Rodzina na swoim". Za to zamierza zachęcić deweloperów do budowy mieszkań na wynajem. Lokatorzy będą mogli je wykupić w ciągu dziesięciu lat - dowiedziała się "Gazeta".

Ciekawe jak to się skończy

Autor: monster_truck 28.10.09, 08:22
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Szukam haczyka ale nie nic mi do głowy nie przychodzi. Lwia część rynku czyli rynek wtórny zostanie wyłączony z programu "Deweloper na Moim". Ceny mieszkań spadną. Limity też spadną i miejmy nadzieję że nie będzie to tylko wynikało ze zminiejszenia współczynnika 1,4 na 1,3. Spekulanci będą teraz panicznie sprzedawać mieszkania na rynku wtórnym. Ceny się posypią a deweloperzy tak czy inaczej będą musieli konkurować z olbrzymią podażą używanych mieszkań. Nic tylko czekać do przyszłego roku. Najbardziej szkoda mi tych łosi co zadłużyli się na całe życie kupując mieszkania po kosmicznych cenach.

Co do TBSów to wydaje mi się że to tylko kiełbasa wyborcza. Nikt nie pozwoli wykupić takich mieszkań. Zobaczymy.

Czy ktoś znalazł w tej informacji jakiś haczyk? To wszystko wydaje się zbyt piękne żeby było prawdziwe :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-171
(101-171)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.