Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Pieniądze   Re: Karciane sztuczki - krótki kurs - CIAG DALSZY

Komentarze do artykułu

Karciane sztuczki - krótki kurs

Karta kredytowa to fantastyczny wynalazek. Nie ma lepszego sposobu, żeby płacić za zakupy cudzymi pieniędzmi. I to bez żadnych odsetek! Niestety, ten niewinny kawałek plastiku może być też zabójczą miną w twoim portfelu.

Re: Karciane sztuczki - krótki kurs - CIAG DALSZY

Autor: entropia 07.09.09, 13:19
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
> > Przeczytałem i zbaraniałem. (...)
> A widzisz... trzeba było przeczytać uważnie wszystkie papierzyska, które bank
> podsunął do przeczytania i nie byłoby w tym nic dziwnego.
Przeczytałem artykuł i zbaraniałem. Papierzyska od banku niestety czytam. Napisałem niestety, bo większość produktów banku jest niestety teraz tworzona tak, żeby naciągnąć klienta.

> 1. jeżeli potrzebowaliśmy kredytu, to 2000*13% = 260PLN - tyle maksymalnie
> "oszczędzimy" w ciągu roku, jeżeli umiejętnie wykorzystamy kartę kredytową.
Acha, czyli jeśli co miesiąc WSZYSTKIE ZAKUPY BĘDZIEMY DOKONYWAĆ NP. 20GO? Czyli w dniu kiedy zaczyna nam się okres rozliczeniowy. Bo do tego sprowadza się 'umiejętne wykorzystanie karty'. Mylę się?
Jednym słowem, jeśli kupię będę banany w markecie kupował zawsze 20go, razem z całą resztą rzeczy potrzebnych mi w danym miesiącu - to wtedy zyskam te 260 zeta? No to świetna rada faktycznie.
Ehh...
Nie psują się pani te banany pani m.? :) Pani się tak wyrabia z wszystkimi zakupami jednego dnia po pracy, czy musi brać urlop 'na zakupy kartą kredytową'? ;-)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie (1-100)
przejdź do: 1-100 101-191
(101-191)

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.