Gazeta.pl   Forum   Edukacja   Studia   Re: Egzaminy na aplikacje

Re: Egzaminy na aplikacje

Autor: Gość: :> IP: 93.175.130.* 23.09.10, 14:04
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Oczywiście, że bezcelowe jest porównywanie UAM do WSUS! I jeśli o jakichkolwiek rankingach można mówić, to napewno nie o tych przeprowadzanych w Polsce- na zlecenie uczelni, za odpowiednią opłatą. - powszechna praktyka tworzenia rankingów.

Jestem studentką UAM, IV roku prawa ( w tej chwili zaocznego Studium Prawa ), mam przyjaciół na WSUS i miałam możliwość siedzieć na zajęciach w tej prywatnej uczelni... Szczerze ? jestem pod dużym - pozytywnym- wrażeniem. Grupy po 20-30 osób na wykładzie, prof. zna studenta z imienia i nazwiska, zna predyspozycję tych studentów, wie na co kłaść większy nacisk, co jest słabym pkt studentów i nad czym trzeba popracować- niech mi tutaj ktoś powie, że na UAM są zapewnione takie warunki, chociaż w połowie?... Siedzi nas po 300-400 osób, kto siedzi z przodu ten wie co się dzieję reszta ma pecha ( zajęcia na HCP ? ), chodzisz na wszystkie zajęcia a profesor potrafi Ci powiedzieć, że pierwszy raz Cię widzi i jakbyś chodziła to nie zadawałabyś głupich pytań... A gwoździem tego wszystkiego jest Pani Krystyna z dziekanatu, która pozjadała wszystkie rozumy i za karę tam siedzi... Wszystko czego się nauczyłam podczas trwających studiów to organizacji swojego czasu- bo robie wszystko we własnym zakresie.

Mając dzisiejsze doświadczenie studenckie i możliwość wyboru uczelni wyższej poważnie bym się zastanowiła nad wyborem UAM... Bo jak kiedyś był to oczywisty wybór tak dzisiaj jest to duży znak zapytania...

Pozdrawiam ;>
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.