Dodaj do ulubionych

czy to niedoczynność - proszę o pomoc

23.05.11, 10:05
Od dawna mam problemy, różnego rodzaju, najpierw z diagnozowano że robia mi się bardzo często torbiele jajników, potem że mam nadwrażliwe jelita często byłam zmęczona rozdrażniona itp. Po porodzie bardzo schudłam (wyglądałam źle), ale gdy mały miał około 3 lat zaczęłam przybierać na wadze i źle się czuć. Potrafiłam przybrać około 10 kg w ciągu trzech miesięcy ograniczając jedzenie.
W końcu trafiłam na badania tarczycy, po badaniach lekarze stwierdzili że nic mi nie jest. A ja nadal źle się czułam i jeszcze tyłam. Trafiłam tez na badania jelit i lekarz orzekł uchyłkowość jelit.
Podam wyniki tarczycy:

TSH - 3,05 mlU/l
fT4 - 13,9 pmol/l (norma 9-20)
fT3 - 5,33 pmol/l (norma 2,76-6,45)

przeciw ciała TPO - 15,4 UI/ml

wymiary
prawy płat 1,3*1,5*3,9 V=4,35cm3
lewy płat 1,5*1,0*4,5 V=3,4cm3
razem V= 7,75 cm3

teraz w maju zrobiłam wyniki

TSH - 1,72 ulU/l
fT4 - 1,14 ng/dl (norma 0,8-1,9)
fT3 - 3,26 pg/ml (norma 1,8- 4,2)

Proszę o pomoc
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka