Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Tarczyca dorosłych i dzieci   moje wyniki i fatalne...

moje wyniki i fatalne samopoczucie.

Autor: paulina-j 23.01.12, 00:22
Witam ,bardzo proszę o ocenę moich wyników badań
FT4 78.16% [wynik 1.57, norma (0.89 - 1.76)]

FT3 71.05% [wynik 3.65, norma (2.3 - 4.2)]
TSH 0.004 norma 0,550 - 4.780
w badaniu usg powiększona tarczyca , echogeniczność miąższu prawego płata w całości niejednorodna ,z obecnością licznych nieregularnych hipoechogenicznych obszarów - przebudowany guzkowo , weryfikacja BACC. W płacie lewym w części dolnej dwa hipoechogeniczne obszary o wymiarach 15mm x 15mm x 13mm. W biegunie dolnym i nieco powyżej zmiany jak w płacie prawym.W części środkowej lewego płata oraz w lewej połowie cieśni kilka owalnych guzków o wym. 4mm x 5mm i torbieli ok. 3mm.
Tyle badania... schudłam 15 kilo,zwiększyła mi się przemiana materii- prawie zaraz po posiłku gna mnie do toalety, cierpię na koszmarne nocne pocenia,mam arytmię,powiększyła mi się szyja - jest bolesna ,mam chrypę,piszczę i ciągle kaszlę - a jestem zdrowa robiłam wszystkie badania również u laryngologa, zdarza mi się w nocy temperatura do 38 st, przeczulica skóry. Oczywiście idę do endokrynologa - chciałabym wiedzieć na co zwrócić uwagę i nie dać się zbyć.Dziękuję i niecierpliwie czekam na podpowiedzi.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.