Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Tarczyca dorosłych i dzieci   proszę o poradę...

proszę o poradę...

Autor: my.eve 25.01.12, 18:22
Witam.
Doradziłam ostatnio kuzynce aby zbadała sobie hormony tarczycy TSH, ft3 i ft4. Ma rózne dolegliwości i tak mi przyszło do głowy, że może to dobry pomysł. Jest w wieku dojrzewania 16 lat. Usg tarczycy i przeciwciał jeszcze nie robiła, ale będe ja namawiać, bo rozumiem, że to by wele wyjaśniło. Jednakże czy na chwile obecna da sie już stwierdzić coś?
Tsh: 2,957 (0,53-4,6)
ft3:2,49 (2,1-3,8) 22,94%
ft4:0,91 (0,82-1,63) 11,11%
objawy: zmęczenie, senność lub bezsenność, ale częsciej to drugie, depresja, wypadanie włosów,zimne ręce i stopy, zaburzenia koncentracji, zaburzenia miesiączkowania, cierpnięcie nóg, krwawienie z nosa co pare msc przez kilka dni.
Moje pytanie czy same te wyniki, chociaż są w normie, wskazują że już jest coś nie tak i czy wskazane było by się rozejrzeć za endokrynologiem?
Pozdrawiam.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.