Dodaj do ulubionych

Tarczycaa libido, samopoczucie i potencja

09.01.18, 16:06
Witam jestem Mężczyzną i mam 22 lata i od ok 2 lat borykam sie z problemem osłabienia, senności, szybkiego męczenia sie oraz najbardziej trapiącej mnie części tej choroby brakiem libido i znacznemu osłabieniu potencji. Od ok 2 lat libido spadło mi do zera, świat seksu mógłby dla mnie nie istniec gdy wczesniej byłem w tych sprawach bardzo aktywny oraz ucierpiała też potencja, mam problem z osiągnieciem wzwodu, jeżeli juz sie uda to nie pełny i bardzo szybko opada oraz zupelnie nie odczuwam przyjemnosci z orgazmu badz samego stosunku.
Robiłem wszelkie badania aby wykluczyć wszystko co możliwe od usg jąder które wyszło dobrze po seminogram który także wskazuje że to nie problem natury androgennej. Postanowiłem zrobić usg tarczycy gdyż u mnie w rodzinie parę osób ma z nią problemy i także lekarz nie wykrył zadnych stanów zapalnych bądź guzków jednak po zrobieniu badań krwi stwierdził że jest z nią problem.Byłem dziś kolejny raz u endokrynologa jednak już u innego i zostal mi przepisany jod jodawit 200 czy jakos tak. Mam go brac przez 3 miesiace po jednej tabletce, do tego po poł tabletki symexu i magne b6 po 6-8 tabletek dziennie i do tego witamine d3 4000iu. Pytanie do was co sadzicie o moich wynikach poniżej plus czy ktos mial taki problem i udalo mu sie to libido i potencje przywrocic. Sugestie leczenia tez chetnie przeczytam

FSH – 1,51 norma 1,40-18,10
LH – 4,98 norma 1,50-9,30
ATG – 21 norma <60
ATPO – <28 norma <60
PROLAKTYNA – 11,7 norma 2,1-17,7
TESTOSTERON – 749 norma 165-753
TSH – 3,159 oraz tydzien wczesniej 2,245 norma 0,550-4,780
FT3 – 3,86 norma 2,30-4,20
FT4 – 1,45 norma 0,89-1,89
ESTRADIOL – 42,4 norma 11,8-39,8
Edytor zaawansowany
  • 14.01.18, 17:43
    Zbyt wysokie TSH, a same hormony tarczycy:

    FT4 56.00% [ wynik 1.45, norma (0.89 - 1.89)]

    FT3 82.11% [ wynik 3.86, norma (2.3 - 4.2)]

    sprawdziłbym za kilka miesięcy hormony + USG tarczycy, nawet dla siebie samej, gdybym była na Twoim miejscu to USG zrobiłabym teraz. Wyniki nie są tak jednoznaczne, żeby całkowicie odrzucić ewentualną przyczynę - tarczycę smile.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.