Dodaj do ulubionych

W końcu nadczynność?

09.07.18, 19:42
Dwa lata temu miałem podany jod w związku z chorobą GD.
Do wiosny tego roku poziom TSH oscylował w granicach 0,0..... przy wynikach ft3 i ft4 w normie aż to marca kiedy wyniki były:
TSH 1,6745 (0,3500-4,9400)
Ft3 2,48 (1,71-3,71)
Ft4 0,87 (0,70-1,48)

No i wyniki sprzed tygodnia:

TSH 9,1272
Ft3 2,41
Ft4 0,76

Wizytę u lekarza mam za kilka dni.
Zastanawiam się czy to już ten moment kiedy będę musiał zastosować hormony. Niby ft3 i ft4 są ciągle w normie.......

Natomiast muszę przyznać, że samopoczucie spadło mi na łeb na szyję w ciągu ostatniego miesiąca. Wina TSH?
Edytor zaawansowany
  • bloodborne 09.07.18, 19:43
    W temacie miała być oczywiście NIEDOCZYNNOŚĆ!
  • hashitess 09.07.18, 20:33
    TSh jest wysokie, a FT4 i 3 niskie.
    Uważam, że wprowadzenie hormonu jest konieczne, ale
    przed zleciłabym usg.


    --
    Sentencja Hipokratesa:

    Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,
  • bloodborne 10.07.18, 08:10
    Dziękuję za odpowiedź.
    Dziwię się troszkę, że TSH jest TAK wysokie przy ft4 w zakresie normy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.