Dodaj do ulubionych

Dziewczynka 7 lat, niedoczynność subkliniczna

11.10.18, 13:24
Witajcie ponownie,
proszę zerknijcie na wyniki córki:
leczona Euthyroxem w dawce naprzemiennej 4x 18,75 i 3x 12,5
25 kwietnia 2018
TSH 3,67 (0,64-6,27)
fT3 4,62 (3,30-4,80) 88%
fT4 1,34 (0,86-1,40) 88,89 %

w maju 2018 endokrynolog zalecił wyrównanie dawkowania do 18,75 codziennie

po 4 miesiącach kontrola
końcówka września 2018
Tsh 4,278 (0,64-6,27)
Ft3 3,93 (3,30-4,80)
Ft4 1,34 (0,86-1,40)
P/C ATG <15 (<60)
P/c ATPO <28 (<60)

Jak to wygląda? Chyba nadal błędne dawkowanie.
Edytor zaawansowany
  • ziutka23 11.10.18, 13:28
    Poprzednie wyniki w wątrku:
    forum.gazeta.pl/forum/w,24712,165533121,165533121,tarczyca_dziecko_niskorosle.html
  • ziutka23 11.10.18, 15:39
    Jeśli chodzi o objawy niedoczynności tarczycy u dziecka, to co powinno zwrócić moją uwagę?
    Córka jest szczupła,
    nie ma wielkiego apetytu,
    jest niskorosła,
    poci się (tzn dłonie ma zawsze mokre),
    skarpety zdejmuje zaraz po powrocie do domu, bo jej ciepło,
    włosy nie wypadają jakoś nadmiernie,
    bywa humorzasta (może to taki wiek?),
    nie jest senna (tzn wieczorami nie usypia z kurami, ale ma problem żeby wstać rano do szkoły),
    zdarza się brak koncentracji, ale jest zdolną uczennicą

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.