Dodaj do ulubionych

Wynik czy jest się czym martwic

03.12.18, 13:43
Tzn 3 gen-2.521
Ft3-4.8 norma 2.9-4.9
Ft4-12.03 norma 7.5-21.1
Anty tg - 0.79 norma 0-4.1
Anty tpo- 0.00 norma 0-5.61
Edytor zaawansowany
  • max8840 03.12.18, 16:39
    Ktoś tam doradzil więc zrobiłem. Wynik sprzed 2 miesięcy jak zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy z organizmem
  • max8840 03.12.18, 21:16
    FT4 33.31% [ wynik 12.03, norma (7.5 - 21.1)]

    FT3 95.00% [ wynik 4.8, norma (2.9 - 4.9)]
    Tyle mi wyszło z jakiegoś kalkulatora
  • max8840 04.12.18, 18:42
    Dzięki wszystkim za odp 😀
  • max8840 13.12.18, 12:21
    Tzn 3 gen-1.12 norma 0.3-4
    Ft3-4.95 norma 3.1-6.8
    Ft4-14.26 norma 12-22
    Po 2 miesiącach od poprzedniego
  • hashitess 13.12.18, 22:56
    dobrze, że powtórzyłeś badania.
    Teraz wyrażnie widać, że tarczyca jest niewydolna
    bo spadły poziomy hormonów.
    FT4 22.60% [ wynik 14.26, norma (12 - 22)]

    FT3 50.00% [ wynik 4.95, norma (3.1 - 6.8)]

    Miałeś wykonywane usg gruczołu tarczowego?

    Proponuję, abyś znalazł kumatego medyka.


    Jak się czujesz?

    --
    Sentencja Hipokratesa:

    Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,
  • max8840 14.12.18, 08:37
    Tak w dużym skrócie jak wrak. Nawet już możliwe choroby i badania mi się kończą. Mecze się bolą miesnie itd długa lista.
  • hashitess 14.12.18, 08:47
    co na wyniki badań i Twoje samopoczucie mówi endokrynolog?

    --
    Sentencja Hipokratesa:

    Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,
  • max8840 14.12.18, 09:25
    A szkoda gadać zaczął mnie na serce leczyć i olal wyniki te pierwsze A teraz szukam innego. A serce zdrowe ciśnienie też choci az brałem lek nedal przez miesiąc az mi ciśnienie zwariował i spadło do 110 na 65
  • laura.phys 14.12.18, 16:07
    Zrób badania
    Ferrytyna, b12, d25oh, wapn zjonizowany wapn cslkowity, do tego krzywa insulinowa i glukozowa.

    Następnie udalabym się na badanie eeg do neurologa zajmującego się tezyczka oraz do dobrego endokrynologa. Usg tarczycy powinno dużo wnieść plus te badania o których pisze.

    Powodzenia w szukaniu dobrego lekarza!
    Poczytaj to forum i również forum tezyczka utajona!
  • laura.phys 14.12.18, 16:08
    Badanie emg !
  • max8840 14.12.18, 17:11
    Emg robiłem ale wyszło niejasne bo byłem zbyt zestresowany itd miesnie skakały za bardzo. Miałem powtórzyć. Ferrytyny i usg tarczycy nie robiłem reszte ż z tego co piszesz w normie. Mri głowy i szyi nic nie wykazało znaczy bez zmian demineralizacyjnych. Z punkcji którą miałem też nic nie wyszło. Ana ujemne ANCA ujemne
  • hashitess 14.12.18, 21:58
    dopóki nie wyrównasz hormonów tarczycy
    z dużym prawdopodobieństwem będziesz żle się czuł.
    Koniecznie potrzebny Ci dobry endo.

    --
    Sentencja Hipokratesa:

    Jeśli człowiek sam sobie nie jest lekarzem, jest głupcem,
  • max8840 15.12.18, 09:23
    nom to mój powiedział mi wczoraj ze to bez znaczenia bo jest w normie. I mieści się w widelkach. Zwariować można
  • laura.phys 16.12.18, 10:17
    A panel ana2 tez robiłeś?
  • max8840 16.12.18, 15:21
    Tak plus inne markery nowotworowe i jeszcze jakiś protein coś tam. Wyników jeszcze nie mam na papierze ale w szpitalu powiedzieli mi że nic złego nie wyszło. Nie chcieli pokazać na kompie bo rodo itd. Czekam na papier. Tyle że jak narazie to wszystkie badania mam w normie poza tym że co jakiś czas nalot na języku ból gardła i miesnie bolą. Sam teraz czekam na powiew z gardła i panel uczuleniowy. A wieczorem robia mi się oczy przekrwione.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.