Dodaj do ulubionych

Wyniki badania tarczycowego (TSH/fT4/fT3)

11.02.19, 19:15
Wiek:14
Objawy:Kaszel z wydzieliną (białą) spadek masy, zahamowanie wzrostu, senność.
Wyniki
TSH-1,79-norma (0,27-4,20uIU/ml)
fT3-5,00-norma (3,90-6,70pmol/l)
fT4-15,35-norma(12-22pmol/l)
Czy te wyniki na coś wskazują? Dzień przed robieniem badań brałem aspirynę.Czy to mogło zmienić wynik?
Edytor zaawansowany
  • krecik2204 11.02.19, 19:38
    > Wiek:14
    > Objawy:Kaszel z wydzieliną (białą) spadek masy, zahamowanie wzrostu, senność.
    > Wyniki
    > TSH-1,79-norma (0,25-5uIU/ml)
    > fT3-5,00-norma (3-9pmol/l)
    > fT4-15,35-norma(10,6-19,4pmol/l)
    > anty-ATPO-norma(<8)
    > Czy te wyniki na coś wskazują? Dzień przed robieniem badań brałem aspirynę.Czy to mogło zmienić wynik?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.