Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników

24.02.19, 13:09
Dzień dobry,
Odebrałam wyniki, tsh: 6,12 (norma: 0,27-4,20), ft3 4,73 (norma: 2,04-4,40), ft4: 1,5 (norma: 0,93-1,71).
Czy jest to niedoczynność? nadczynność?
Zawsze wyniki tarczycy mieściły się w granicach normy, nagle taki skok wysoko w górę, czy możliwe jest, że tarczyca zniszczyła się przez czteromiesięczną antykoncepcje horomonalną?
Proszę o wszelkie możliwe wskazówki..
Edytor zaawansowany
  • niedoczynnosc 28.02.19, 01:29
    ?
  • netkamk 28.02.19, 21:52
    Niedoczynność. Niestety nie wiem jak z antykoncepcją hormonalną, bo takowej nie stosowałam ze względu na tarczyce i "koleżanki" z chorób z autoagresji. Za to wiem na 100% że z tymi wynikami trzeba iść do endokrynologa i być pod stałą opieką lekarza.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka