Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników

02.08.19, 20:20
Witam serdecznie.

Czy ktoś mógłby mi pomóc w interpretacji wyników?
TSH 1,6864 µIU/ml normy wg lab 0,350-4,940
Ft3 2,83 pg/ml normy wg lab 1,88- 3,18
Ft4 0,8 ng/dl normy wg lab 0,70-1,48.

Przeliczyłam to na procenty przy użyciu kalkulatora i wyszło mi tak oto :

FT4 12.82%
FT3 73.08%

Proszę o opinię doświadczonych w temacie, bo ja zielona w tych kwestiach.
Moja mama ma guzy mnogie tarczycy, poza tym u siebie zauważyłam również kilka objawów, które mogłabym powiązać z tarczycą, ale wcześniej do głowy mi to nawet nie wpadło.Moja lekarz rodzinna każe mi się przebadać i stąd te badania. Niedługo mam usg tarczycy.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 03.08.19, 12:00
    Tak jak widzisz wyniki kiepskie.
  • syl40 04.08.19, 07:13
    Witam!
    Czy ktoś może zerknąć na moje wyniki tarczycy. Mam stwierdzoną tężyczkę i szukam jej przyczyny
    TSH 0,77
    Ft3 3,47 (1,71-3,71)
    FT4 1,05 (0,70-1,48)
    Anty-TPO norma
    Anty-TG 11,11 (0,4-4,11) za wysokie!!!
    USG: prawy 14x15x41 mm (4,3 ml)
    Lewy 13x10x42 mm (2,9 ml), objętość ok. 7,2 ml
    Na prawym płacie torbiel 2,5 mm

    Proszę o pomoc!
  • muktprega1 08.08.19, 09:28
    syl40 załóż proszę osobisty nowy wątek, każdy ma swój, inaczej mylą się wyniki które czyje itp.

    kasjopea1983 - napisz proszę jak Twoje USG? z opisem i wielkością tarczycy.
  • syl40 08.08.19, 14:37
    Oczywiście. Przepraszam, że weszłam w ten wątek, ale nie wiedziałam, że trzeba mieć osobny.
  • kasjopea1983 08.08.19, 16:48
    Witaj. Usg mam 21.08.więc jeszcze chwilę muszę poczekać. Co do objawów to mam zmęczenie, senność, wypadanie włosów niemal garściami i problemy z cerą. Czy te moje wyniki są ok, czy raczej nie? Bo niby w normach laboratoryjnych się niby mieszczą. Ja zielona w temacie zupełnie jestem, więc przepraszam, może moje pytania są głupie. Z tym, że ja nie czuję się tak do końca ok, coś jest nie tak od dłuższego czasu. To nie jest normalne, że zasypiam na stojąco i niedługo chyba będę łysa, prawda? Bo z gęstych włosów została mi mysia kitka.
  • kasjopea1983 08.08.19, 22:46
    Jeszcze mam wyniki AntyTpo 1.36 przy normach lab 0.00-5.61 i AntyTg 2.20 przy normach 0.00- 4.11 oraz wynik insuliny 5.7 przy normach 2.0-25 oraz żelaza 95 przy normach 50-170. Pozdrawiam i proszę o opinie doświadczonych w temacie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka