Dodaj do ulubionych

Pomóżcie - interpretacja wyników

08.08.19, 14:36
Witam,
Rok temu zaczęłam kiepsko się czuć, po kilku miesiącach doszłam do wyniku, który pokazał mi, że mam tężyczkę utajoną i szukam przyczyn. Zbadałam tarczycę i to jej wyniki. Pomóżcie proszę je zinterpretować, czy tarczyca szwankuje? Wyniki są sprzed tygodnia
TSH 0,77
Ft3 3,47 (1,71-3,71)
FT4 1,05 (0,70-1,48)
Anty- TPO norma
Anty-TG 25,11 (0-4) rok temu!!!!, Dziś 111,11!!!
Usg:
Prawy płat 14x15x41 mm (4,3 ml)
Lewy płat 13x10x42 mm (2,9 ml)
Objętość 7,2 ml. Na prawym płacie zmiana 2,5 mm o charakterze torbieli.
Mam 40 lat. Nie wiem, czy moja tężyczka ma też swe źródło w tarczycy. Proszę o pomoc!
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka