zbyt wysokie FT3 Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Witam mam pytanie co do wynik闚 mojego czteroletniego synka.
    TSH 2.86
    FT3 8.51 NORMA 2-8
    FT4 15.2 NORMA 10-24.45
    TG<20.0
    TPO<10.0
    zROBIxM MU BADANIA PONIEWA W CI*Y MIAxM NIEDOCZYNO汎 TARCZYCY.
    • Niebardzo mog Ci pom鏂 w kwestii jak w temacie.
      My郵 jednk, 瞠 to mo瞠 nie by wcale z貫 poniewa hormon ten odpowiada, m.in. za inteligencj.
      Wizyt u endo napewno gor帷o polecam.
      I cokolwiek lekarz nie powiedzia豚y ja osobi軼ie za p馧 roku zn闚 powt鏎zy豉bym badania.
      U軼iskaj maluszka.
      • Dzi瘯uj za odpowiedz napewno udam sie do endo ,tylko mam problem moze kt鏎as z
        dziewczyn mog豉by mi polecic dobrego lekarza z Lublina pozdrawiam
        • Witaj Sunga
          Najpierw zapytam czy dziecko ma jakies niepokojace objawy? Czy w ostatnim czasie
          cos sie zmienilo w zachowaniu dziecka?
          Jesli nie to nie szukalabym zadnego lekarza.
          Tak niewiele ponad norme to moze tez byc blad laboratoryjny.
          Mozesz spokojnie po pewnym czasie powtorzyc wyniki i je porownac.
          Nie podalas norm przeciwcial, ale one wygladaja mi na dosc niskie.
          Pozdrawiam Rosteda
          • By豉m dzisiaj u endo i nie kaza豉 mi sie denerwowc wynikami,ale musze zrobic
            synkowi usg tarczycy pozdrawiam
          • a jeszcze wracajac co do objaw闚 zaniepokoi這 nie to ze bardzo ma這 m闚i jak na
            czterolatka,i ma dosc gruba szyjke lekarka tez to dzisiaj zauwa篡豉 i kaza豉
            zrobic usg.
            • Witaj Sunga
              Jesli lekarka zlecila zrobic USG, to warto tez do calego kompletu zrobic
              przeciwciala a-TPO i a-Tg.
              A z powodu jakiej choroby tarczycy Ty mialas niedoczynnosc w ciazy?
              Czy nadal jestes leczona, czy nie?
              Rosteda
              • witaj zrobi豉m synkoi przeciw cia豉 TG<20 norm0-40
                TPO<10 norm 0-35
                Szczerze m闚i帷 nie wiem jaka mam chorobe tarczycy,wiem tylko ze ujania豉 sie
                podczas ciazy.Zrobi豉m sobie ostatnio hormony i wysz造 mi takie wyniki:
                TSH 3.970 [0.27-4.2]
                FT3 4.81 [2.8-7.1]
                FT4 12.41 [11.8-24.6]
                PRZECIW CIAx WYSZΧ MI TAKIE SAME JK U SYNKA.
                POZDRAWIAM
                • Witaj Sunga
                  Pisalas wczesniej ze w ciazy mialas niedoczynnosc. Ja rozumie to tak ze teraz
                  jestes bez leczenia, bo nic na ten temat nie pisalas. I tak to biore pod uwage.
                  Twoje wyniki
                  TSH - w gornej granicy normy
                  fT4 - w dolnej granicy normy
                  Przeciwciala - w normie, ale zdarzaja sie osoby u ktorych nie stwierdza sie
                  przeciwcial w ogole, a moga miec chorobe Hashimoto ("Leben mit Hashimoto str. 71).
                  Do rozpoznania tej choroby trzeba wziasc pod uwage jeszcze objawy, wynik USG, a
                  czasami nawet biopsje tarczycy.
                  Jesli masz jakies dolegliwosci jak przy niedoczynnosci to powinnas z tymi
                  wynikami pojsc do lekarza i ewentualnie zrobic dalsze badania, oraz leczenie.
                  Wyniki synka, te ktore zrobilas i USG ktore masz zrobic, tez pokaz lekarzowi.
                  Przy tych wynikach przypuszczam, dziecko jeszcze nie dostanie leczenia, ale za
                  jakies pol roku warto powtorzyc badanie.
                  Pozdrawiam serdecznie Rosteda


Wysy豉j powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby upro軼i zarz康zanie powiadomieniami zaloguj si lub zarejestruj si.

lub anuluj

Zaloguj si

Nie pami皻asz has豉 lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialno軼i za tre嗆 wypowiedzi zamieszczanych przez u篡tkownik闚 Forum. Osoby zamieszczaj帷e wypowiedzi naruszaj帷e prawo lub prawem chronione dobra os鏏 trzecich mog ponie嗆 z tego tytu逝 odpowiedzialno嗆 karn lub cywiln. Regulamin.