Dodaj do ulubionych

Wyniki Badań Hormonów Tarczycy

28.01.08, 13:46
Witam serdecznie mam prośbe czy mogłby ktoś zinterpretowac moje
wyniki .Wizyte u lekarza mam dopiero za tyg. Ja tylko wiem ze
wszystkie nie sa w normie ale na jaka chorobe mogly by wskazywac to
nie wiem . Jesli ma ktos podobny problem prosze o kontakt
TSH- 0,21 mlU/L norma(0,39-6,16)
aTPO - >1000 IU/ml norma 35
FT4- 0,911 ng/dl norma (0,93-1,7)
FT3- 5,37 pg/ml norma (2,57 - 4,43)
TRAB - 0,18 lU/l (Wynik ujemny <1,8 / wynik wątpliwy: 1,8 - 2,0 /
wynik dodatni: >2,0)
USG terczycy - tarczyca powiekszona bez guzków
Edytor zaawansowany
  • hashi-tess 28.01.08, 16:56
    masz jakieś objawy, coś Ci dolega?
  • samantimk 28.01.08, 17:26
    nie nie mam. moj wyglad zewnetrzny sie nie zmienia,moja waga tez
    jest taka sama choc jestem dosyc szczupła(43kg 168cm).nie choruje i
    nie biore zadnych leków.
  • hashi-tess 28.01.08, 17:41
    skoro Twoje samopoczucie jest ok,
    to skąd te badania?
  • samantimk 28.01.08, 19:05
    w medycynie pracy lekarz stwierdził ze nam powiekszona tarczyce i
    zalecił wizyte u specjalisty. wyniki badan przedstawiłam powyzej

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka