Dodaj do ulubionych

guzek koloidowy a niepokojace objawy

25.11.08, 08:50
hej
moj wynik biopsji to guzek koloidowy w prawym placie,badania
hormonow, przeciwcial przeciwtarczycowych ogolne krwi sa w
normie.lekarz powiedzial: nic sie z tym nie robi, czeka i obserwuje-
czy mial racje?Pytam bo mam niepokojace typowe objawy ktore w
wiekszosci sa zwiazane z chorobami tarczyce:zmeczenie, klopoty z
przelykaniem,schudlam 5 kg, rozdraznienie.Karmie piersia roczne
dziecko hmmmm zupelnie nie wiem co o tym myslec nie czuje sie
najlepiej i wydaje mi sie ze nie moge tych objawow przyporzadkowac
karmieniu piersia i zajmowaniu sie malcem.poradzcie i podpowiedzcie
co mozna jeszcze skontrolowac??pozdrawiam edi
Edytor zaawansowany
  • 25.11.08, 10:08
    moje ft3= 3,20 (1,80-4,20)
    ft4 =1,34 (0,80-1,90)
    czy cos z tych prawidlowosci moze dac odpowiedz?dzieki
  • 25.11.08, 10:51
    tsh 0,01 (max 0,50)

    te badania wykonane z kolejnego pobrania krwi
    anty TPO <10,0 IU/ml(max 35,00)
    anty TG < 20,0 IU/ml (max 40,00)
    i ft4 1,08 (0,70-1,48)
    hashi-tess widze ze masz duza wiedze,rzeczywiscie dobry lekarz to
    fakt ale jaki jest twoj trop, jesli mozesz na podstawie tych badan
    powiedziec poprosze,dzieki.
  • 25.11.08, 12:18
    USG:
    tarczyca niepowiekszona o wym prawy 55x20x17 lewy 50x17x13 ciesn o
    gr 3 mm.Echogenicznosc miazszu dosc jednorodna poza dwoma zmianami.w
    dolnej polowie plata zmiana ogniskowa lita z duzym zwyrodnieniem
    plynowym w dolnej swojej czesci.Zmiana o wym 18x11x18-o mieszanym
    typie przeplywu naczyniowego(weryfikacja w BCI)
    W lewym przy dolnym biegunie drobna 2-3 mm srednicy torbiel
    dolne obrysy biegunow powyzej poziomu wciecia jarzmowego mostka
    tchawica w linii posrodkowej ciala.

    odgrzebalam jeszcze poziom
    Mg 0,80(0,77-1,03)
    zelaza 99,0 (60-180)

    no to teraz znamy sie jak lyse koniesmilepozdrawiam z wdziecznoscia
    sieciowa
  • 25.11.08, 12:59
    moze zle pobrana biopsja? skoro po odpisie usg tylko mnie
    pozdrawiaszsmile
    masz jakis pomysl? podpowiedz mi cos(nie pytam o diagnoze)na co
    zwrocic uwage?
    pzdr edi

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.