• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

zmiana euthyrox - novothyral - fatalne samopoczuci

  • 06.04.10, 14:51
    Dziewczyny, mam do Was prośbę.
    Ostatnio pomogła bardzo mi Rosteda, więc przepraszam, ze w nie swoim wątku, a
    zaczynam nowy.

    Czułam się fatalnie, rosteda polecila mi zwiększyć euthyrox do 212,5, przez
    jakis czas było super, a potem znowu wszystkie objawy niedoczynności.
    Zrobiłam badania i poszłam do polecanej tu na forum lekarki dr. Mizan Gross
    (cudowna kobieta)

    FT4 69.30% [wynik 18.93, norma (12 - 22)]
    FT3 41.60% [wynik 4.64, norma (3.13 - 6.76)]

    Przy takich wynikach, zmienila mi leki.

    Brałam euthyrox 225, zmienila mi na euthyrox 125 i novothyral 1/2 tabletki 75,
    a po 2 tygodniach cała tabletka 75 i 100 euthyrox.

    Jestem teraz na tej polowie novothyralu (od 4 dni)i jest fatalnie. Spię, śpię
    i śpię, jestem przymulona, zapominam, ciągle płaczę bez powodu.
    Zastanawiam się, czy nie wzac calej dawki tego novothyralu, nie mam zadnych
    uderzen goraca, czy bicia serca.

    Pomózcie, bo nie mogę normalnie funkcjonowacsad



    --
    Nocka i jej książeczka
    Lilianna 12.04.2007
    Mateusz 03.07.2009
    Edytor zaawansowany
    • 06.04.10, 15:08
      moje wątki

      forum.gazeta.pl/forum/w,24776,97171270,104888305,5_miesiecy_po_porodzie.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,24776,104967109,104967297,Re_wyniki_niska_ferrytyna_niedoczynnosc_chyba.html
      --
      Nocka i jej książeczka
      Lilianna 12.04.2007
      Mateusz 03.07.2009
    • 06.04.10, 19:16
      bierzesz jakieś inne tabl.?

      Nie rozumiem dlaczego wprowadziłaś novo
      skoro było już prawie dobrze.

      --
      www.medicus.lublin.pl/2000/08/tarczyca.htm
    • 06.04.10, 20:11
      Nie wiem, moze dlatego, ze TSH wskazywalo na nadczynność, a ja sie czułam
      strasznie nadal niedoczynnościowo. Przy dawce 225, czyli strasznie duzej.
      Dzwonilam do niej i mam wziąć jutro 3/4 tabletki novothyralu.
      --
      Nocka i jej książeczka
      Lilianna 12.04.2007
      Mateusz 03.07.2009
      • 06.04.10, 20:54
        ciemnanocka napisała:

        > Nie wiem, moze dlatego, ze TSH wskazywalo na nadczynność,


        ale przy zażywaniu lewotyroksyny nie możemy patrzeć na TSH.
        Czy przy obecnej kuracji też masz oznaczać TSH?


        a ja sie czułam
        > strasznie nadal niedoczynnościowo.

        Twoje samopoczucie potw. to co napisałam wyżej.



        Przy dawce 225, czyli strasznie duzej.

        dlaczego dużej?
        wiem, że są osoby, które zażywają 400mg.



        > Dzwonilam do niej i mam wziąć jutro 3/4 tabletki novothyralu.


        --
        www.medicus.lublin.pl/2000/08/tarczyca.htm
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.