Dodaj do ulubionych

prosba o interpretacje wynikow

23.08.10, 11:44
Witam serdecznie i bardzo prosze o interpretacje moich ostatnich
wynikow
TSH 3.4 (norma 0.35 – 4.9)
FT'4 1.1 (norma 0.7 – 1.5) – 50%
FT3 2.4 (norma 1.7 – 3.7) – 35%
Dodam, ze od dluzszego czasu biore eutyrox 125

Przeciwciala mam od wielu lat na wysokim poziomie
TPO – 1412
TPG - 3954
Edytor zaawansowany
  • bbkk 23.08.10, 14:03
    jak dla mnie nalezaloby zwiekszy dawke

    a lekarz co na to?
  • michal02 23.08.10, 14:14
    Lekarz twierdzi, ze wszystko jest wzorcowe, a ja mam wrazenie, ze
    niedlugo zejde
  • marsjanka1999 23.08.10, 22:07
    devilyn ma rację - zrób badanie ferrytyny i wit.B12

    siadła Ci przemiania hormonów

    czy bierzesz jeszcze jakieś leki, witaminy, suplementy?
  • devilyn 23.08.10, 18:43
    A Michaś sprawdzał poziom ferrytyny i poziom wit.b12? Jeśli nie to
    zrób.

    --
    ewolucja
    mezczyzny i kobiety]



    Pamiętaj, że Twoja głupota jest też pewnym sposobem używania
    umysłu...
  • milaemalka 24.08.10, 08:57
    Dla mnie tsh jest wysokie a Ft4 i Ft3 niski.Przy takich wynikach zwiększyłabym
    dawkę o 12,5 i za kilka dni znów o 12,5.Możesz napisac cos więcej o swoim
    samopoczuciu ?
  • michal02 24.08.10, 09:30
    W skrocie to czuje sie dokladnie tak samo jak pare lat temu, gdy
    jeszcze nikt nie chcial mnie zdiagnozowac i nie wiedzialem o
    istnieniu hashimoto. Wszyscy byli zgodni bez badan - potrzebuje
    psychiatry.
    Moje samopoczucie i stan fizyczny moge okreslic bardzo
    optymistycznie - tragiczne. Choc zaczyna mi sie poprawiac.
    Ale obecnie nie bede zwalal wszystkiego na lekarza, bo od okolo 6
    lat czulem sie raczej dobrze lub bardzo dobrze i oprocz codziennej
    dawki eutyroxu nic mnie nie interesowalo. Odpuscilem sobie nawet
    wasze forum no i teraz zbieram efekty.
    Niestety prawda tez jest, ze moj obecny lekarz nigdy nie zlecal mi
    badan, o ktorych mowicie, a wyniki tarczycowe mieszczace sie w
    granicach normy swiadcza, ze nie jest to zrodlem moich problemow.
    Ale poniewaz moj stan utrzymuje sie od kilku tygodni zaproponowal mi
    ostatnio sterydy, z ktorych nie bardzo chce skorzystac. Co jakis
    czas takze usiluje mnie namowic na wyciecie tarczycy i zrobienie
    scyntygrafii. Szczegolnie to ostatnie napawa mnie przerazeniem, bo
    musialbym odstawic na tydzien eutyrox calkowicie.
    Na szczescienie jest oporny w wypisywaniu badan, wiec zaraz nadrobie
    zaleglosci, ktore mi doradzacie.
    No to chyba sie wyzalilem przed kims nareszcie
  • devilyn 24.08.10, 10:02
    Mnie (jak drętwiały mi ręce) uśilnie namawiali na operację cieśni
    nadgarstka a figa z makiem, szukałam, szukałam aż zrobiłam b12 i
    nisko było, już przebolałam moją skutą dupencję ale ręce już mi nie
    drętwieją.


    --
    ewolucja
    mezczyzny i kobiety]



    Pamiętaj, że Twoja głupota jest też pewnym sposobem używania
    umysłu...
  • milaemalka 24.08.10, 21:58
    Michał udało ci sie nic nie napisac poza tym,że czujesz sie żle.Za samopoczucie
    odpowiada ft3 masz niskie.Tak jak pisałam podnieś dawke.Moze jeszcze oprócz
    hormonów brakuje ci wit b12 ,żelaza ,potasu ,magnezu.(skurcze,zła praca serca
    wypadajace włosy,nadwaga,kłopoty z pamiecia i koncentracja,dretwienie
    ,mrowienie))ale tego nie dowiemy sie bez badan

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka