Re: Czy to hashimoto? Prośba Dodaj do ulubionych


Witamsmile
Jeśli możecie, spójrzcie na moje wyniki i napiszcie, co sądzicie:

Wyniki na dawce 100 letroxu:

Tsh: 0, 612 ( 0,270-4,200)

Ft3: 3,03 (2,00- 4,400) 42,92%
Ft4: 1,39 (0,93- 1,71) 58,97%

Ferrytyna: 43 ( 13- 150) 21,90 %
Potas- 4,08 (3,8- 5,2) na 2 tabletkach kaldyum

Nie czuję się najlepiej, mimo zwiększenia dawki. Drżenia mięśni mam nadal. Drżą na całym ciele, jak przy braku magnezu, ale biorę go codziennie od ponad roku w sporej dawce. Raczej nie jest przedawkowany, bo zawsze w badaniach wychodzi w dolnej granicy. Myślicie, że te objawy mogą być spowodowane niską ferrytyną? Niestety lekarz nie dał mi recepty na żelazo, bo wszystko w normie. Biorę w innych tabletkach: merz special. Nie wiem co mam robić. Te objawy przypominają mi stare objawy sprzed rozpoczęcia leczenia 3 lata temu...Powiedział, że selenu tez mam nie brać, bo brałam przez 2 miesiące i teraz ma być pół roku przerwy.
Co o tym myślicie?
Z góry dziękuję za odpowiedź .
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.