Mam sytuację podobną do Twojej.
Jestem w 18 tygodniu ciąży i moje TSH wynosi 0,03 na dawce euthyroxu 125, z tym, że FT4 osiągnęło wartość 99%, a FT3 - 68%. Puls powyżej 100 i momentami bardzo szybkie bicie serca.
Praktycznie od początku mojej choroby odbijam się od jednego endokrynologa do drugiego. Zaliczyłam ich chyba około 10, wiem, że to niezbyt dobrze, ale do żadnego z nich nie miałam zaufania. Wszyscy zwracali uwagę tylko na TSH i nic więcej. Właściwie to chodziłam do nich już tylko po euthyrox a dawki dobierałam sobie sama.
Dzisiaj pierwszy raz trafiłam do lekarki, która ku mojemu zdumieniu powiedziała, że ważniejsze są FT3 i FT4, a TSH przynajmniej do 20 tygodnia nie jest ważne, bo zawsze wychodzi bardzo niskie. Zaleciła mi zmniejszenie dawki na weekendy do 100 własnie ze względu na wysokie FT4 i wysoki puls, po 4 tygodniach badania i zobaczymy co dalej...
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.