Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Hashimoto   Zamiana euthyroxu na novothyral - piln...

Zamiana euthyroxu na novothyral - pilne

Autor: mama6116 07.02.12, 16:18
Witam. Od jakiegoś czasu uczę się swojej choroby na Waszym forum. Niebawem pewnie założę swój wątek. A na dzisiaj mam pilne pytanie. Dotychczas byłam na eutyroxie 75 który moja endo zamieniła mi wczoraj na novothyral 75. Z Waszych wypowiedzi wynika, że powinnam zmianę lekarstw wprowadzać powoli. Z moich obliczeń, wzorowanych na przykładach podawanych na forum wynika, że wprowadzając od jutra cały novothyral przesadziłabym zarówno z podażą t4 jak i t3. Dodatkowo endo kazała mi łykać selen - też mam wątpliwośći. Rozumiałabym to zalecenie, gdybym była na samym t4.
Na wszelki wypadek podaję moje ostatnie wyniki:
28.11.2011
TSH 5,94 (0,35-4,94) - euthyrox podniesiony z 50 na 75
10.01.2012
TSH 2,12 (0,35-4,94)
27.01.2012
TSH 2,77 (0,35-4,94)
ft4 60%
ft3 46%

Mam niedobór B12 i wit. D a ferrytynę w dolnej granicy - objawy na 44 pkt w teście na niedoczynność.

Proszę o Wasze uwagi.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.