Dodaj do ulubionych

Dziwne wyniki, prosze o interpretacje,

05.06.12, 17:41
witam, odebralam wczoraj wyniki, robione 24.05 i wydaja mi sie dziwne, wynikow musze sie przyznac nie robilam juz 8-9 miesiecy jak nie dluzej ale zaczelam sie gorzej czuc,
przemeczenie, rozdraznienie, lęki itp, moje wyniki przedstawiaja sie dziwnie, tsh jest dosc niefajne przy naszej chorobie ale hormony zdaja sie byc ok, mi zawsze wystaraczalo 60% normy zeby sie dobrze czuc, wiec juz nic nie rozumiem
FT4 66.23% [wynik 1.22, norma (0.71 - 1.48)]

FT3 66.83% [wynik 3.04, norma (1.71 - 3.7)]

natomiast Tsh 3,027 (0,350-4,940) czy tsh wogole nie brac pod uwage?? Obecnie jestem na dawce 125mg tyroksyny euthyroxu.
Edytor zaawansowany
  • pies_z_laki_2 06.06.12, 11:26
    Możesz mieć osłabione wchłanianie, a za tym idzie - jakieś niedobory.
    Zrób morfologię, jonogram i dodatkowo ferrytynę i B12.
  • edith311 06.06.12, 16:35
    dziekuje za odpiowiedz . Oslabione wchlaninie? ale przeciez wyglada ze tyroksyna jest ok? tylko tsh cos dziwne, nic z tego nie rozumiuem, zrobie te badania ,juz dawno mialam je zrobic...
  • procesor 06.06.12, 19:15
    tsh masz dość wysokie, choć wolne hormony całkiem przyzwoite
    tsh ma sporą bezwładność, dawno nie robiłaś badań więc trudno powiedziec co się dzieje - przy czetszych badaniach widać tendencje, czy rośnie czy spada czy jest skok...

    może orgaznim z jakiegoś powodu potrzebuje więcej hormonu?
    może to samopoczucie z innych niedoborów?
    powtórzyłabym za 2 tygodnie wniki
    --
    Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu ... czas i tak upłynie!
  • edith311 06.06.12, 20:48
    dzikeuje za porade

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka