Dodaj do ulubionych

wyniki krwi, proszę o interpretację

20.07.12, 20:57
Witam serdecznie!
Bardzo proszę o interpretację moich wyników:
TSH 0,7 norma 0.27-4,7
FT3 4.07 norma 4-8.3
FT4 12.09 norma 10.6-19.4
Anty TPO 58 norma <8
anty TG 36,7 norma <18
Z góry dziękuję
Edytor zaawansowany
  • pies_z_laki_2 21.07.12, 11:56
    Z jakiego powodu robiłaś / robiłeś badania? Jakieś dolegliwości? masz jakąś chorobę? Leczysz się? Szukasz diagnozy?
  • arsox 21.07.12, 12:09
    Ostatnio kiepsko się czuję, jestem senna, wiecznie zmęczona, przytyłam. Nie leczę się, pierwszy raz zrobiłam badania na przeciwciała. Zapisałam się na poniedziałek na usg bo zmartwiły mnie te podwyższone wyniki a że z natury jestem niecierpliwa chciałam skonsultować się z ludźmi z "praktyką". Pozdrawiam, i dziękuję za zainteresowanie.
  • devilyn 21.07.12, 13:45
    Masz kiepskie wyniki %

    FT4 16.93% [wynik 12.09, norma (10.6 - 19.4)]

    FT3 1.63% [wynik 4.07, norma (4 - 8.3)]

    Potrzebujesz leczenia.


    --
    http://supergify.pl/images/stories/miski/straszne/diabeki/199.gif
  • pies_z_laki_2 22.07.12, 14:49
    Kiedy będziesz miała wszystkie wyniki, zapisz się do endo żeby dostać diagnozę na papierze i ew. zacząć leczenie. Z takim zaświadczeniem będziesz mogła kontynuować terapię u internisty / lekarza pierwszego kontaktu. Będzie szybciej, łatwiej, taniej. Tyle, że badania trójki tarczycowej robić będziesz za 100% (znajdź w okolicy tańsze laboratorium), bo internista może wypisać skierowanie tylko na tsh, resztę ma prawo zlecać specjalista (ale z reguły i tak trzeba o nie błagać na klęczkach, a na wizyty czeka się miesiącami, więc szkoda nerwów).

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka